Bekaa-vallei

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit  de Beeka-vallei (Libanon)

De Beeka-vallei is een wijnstreek in Libanon. Het is tevens het belangrijkste wijngebied van het land. Al vele jaren komen hier heerlijke wijnen vandaan. De vruchtbare vallei is uitermate geschikt voor wijnbouw. De vallei is gelegen tussen de bergruggen van net Libanongebergte en het Anti-Libanongebergte. Het land is ideaal voor wijnbouw. Het klimaat is hier gematigd met droge zomers en koele avonden. Dit in tegenstelling tot andere delen van het land waar het vaak heet en droog is. De bodem kent veel diversiteit van leem tot gravel en lijnsteen. De bodem is daarom zeer geschikt voor het verbouwen van verschillende soorten druiven.

Assortiment wijnen uit Beeka-vallei

In de Beeka-vallei worden vele soorten druiven verbouwd. Uit het gebied komen heerlijke rode en witte wijnen. De Fransen hebben in het gebied hun sporen duidelijk achtergelaten. Veelvoorkomende druivenrassen in de vallei zijn de Cinsault, Cabernet Sauvignon, Merlot en Zuid-Franse rassen zoals Arinarnoa en Syrah. De rode wijnen uit het gebied  worden vergeleken met de rode Bordeaux wijn maar zijn meer rijp en hebben meer pit. De witte wijnen uit het gebied zijn fris en fruitig. Witte druivenrassen in dit gebied zijn de Clairette, Sauvignon Blanc, Muscat en Chardonnay.

Wijn kopen uit Beeka-vallei

Uit Libanon komen heerlijke wijnen. De wijnen uit de Beeka-vallei bestelt u online bij de WijnSpecialist. Hier vindt u een ruim aanbod aan witte, rode en rosé wijnen uit dit gebied. De wijnen worden aangeboden voor lage tot gemiddelde prijzen. U kunt hier online altijd goede wijnen uit Libanon kopen. Alle wijn kan per fles worden besteld. U kunt ervoor kiezen om verschillende flessen te bestellen en zo te proeven van diverse heerlijke wijnen. Bekijk het ruime aanbod op Wijnspecialist.nl. De wijnen kunt u sorteren op land, streek, druif, wijnhuis en meer. U bestelt en betaalt de wijnen gemakkelijk waarna deze bij u thuis worden geleverd.

Loading...
Wacht a.u.b...