Libanon

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Libanese wijn

Bij wijn denkt men niet meteen aan het land Libanon als wijn producerend land, maar toch Libanon is één van de oudste wijnlanden ter wereld. Dit werd aangetoond door opgravingen die in het land werden gedaan en laten zien dat Libanon al zo’n 5000 jaar druiven worden verbouwd voor wijn. De wijnen waren altijd erg populair onder eigen bevolking, maar ook onder de Europese bevolking. Echter toen het land in de jaren 80 in oorlog raakte, werd er steeds minder wijn geconsumeerd en konden de wijngoederen niet alle oogsten binnenhalen. Toch krabbelde het land in de jaren 90 weer een klein beetje op en bedraagt de wijnbouwgrond in Libanon tegenwoordig ongeveer 15.000 hectare. Er worden in Libanon vooral veel Franse druivenrassen gebruikt voor de productie van wijnen en de grootste wijnproducenten in Libanon vindt u in de Bekavallei, in het zuidelijke deel.

Assortiment wijnen in Libanon

Zoals eerder al genoemd, worden er in Libanon vooral Franse druivensoorten verbouwd. Zo maakt men hier bij het produceren van wijn gebruik van de bekende Merlot en de Cabernet Sauvignon, maar ook van de Carignan en de Grenache, de laatste twee zijn typische Rhônedruiven. De grootste en oudste wijnmakerij in Libanon is Chateau Ksara, hier wordt 70 % van de landelijke wijnproductie geproduceerd. Dit wijnhuis is door Jezuïeten opgericht in 1857 en verkocht in 1972. Eén van de druivensoorten van deze wijnmakerij is de Cinsault, deze werd in 1857 geplant en is nog steeds de belangrijkste druivensoort van de wijnmakerij. Chateau Musar is de bekendste wijnmakerij in Libanon. Deze wijnproducent is opgericht in 1930 en gevestigd in Ghazir. Deze wijnmakerij produceert vooral de druivensoorten Merwah en Obeideh. Van deze druiven wordt de Musar White gemaakt, een droge witte wijn. Naast de Musar Withe produceert Chateau Musar ook Carignan en Cabernet Sauvignon. De belangrijkste wijnhuizen in Libanon zijn onder andere Vin Héritage, Chateau Marsyas, Domaine de Baal, Domaine Wardy en Clos de Cana. Ongeveer 50 % van alle geproduceerde wijnen in Libanon worden geëxporteerd naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en naar Frankrijk.

Wijnen uit Libanon kopen bij Wijnspecialist.nl

Bent u nieuwsgierig naar de wijnsoorten uit Libanon en wilt u toch eens een keer een fles bestellen, dan is Wijnspecialist.nl de ideale site voor u. Wij bieden u een aantal voordelen aan bij het bestellen van wijn. Zo hoeft u niet meteen hele dozen te bestellen, maar kunt u ook gewoon afnemen per fles en daarnaast bieden wij via onze site vaak leuke aanbiedingen aan. Zo kunt u diverse wijnsoorten proberen tegen een lage prijs. Enthousiast geworden en wilt u op zoek naar een lekkere witte of rode wijn uit bijvoorbeeld Libanon? Kijk dan snels eens verder op onze site en kom er achter welke wijn het best bij u past. Van de goedkopere wijnen tot de beste wijnen in haar categorie, wij bieden het allemaal, kortom voor iedere wijndrinker een passende wijn.

Loading...
Wacht a.u.b...