Veneto

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Wijnen uit Veneto (Italië)

Veneto is een wijnstreek in het noordoosten van Italië. Het gebied ligt tussen Venetië en het Gardameer in. Het is een zeer oud wijngebied waar al vanaf de Romeinse tijd druiven worden geteeld voor de wijn. De wijnen uit Veneto zijn zeer populair en geliefd. Uit het gebied komen zowel heerlijke witte als rode wijnen. De wijnen uit het gebied rondom Treviso genieten het grootste succes. Uit dit deel van Veneto komt de Prosecco. De streek Veneto heeft zo’n 74.000 hectare aan wijngaard. Het gebied behoort tot één van de grootste wijn producenten van Italië.

Cabernet, Merlot en Raboso

In Veneto worden ongeveer evenveel witte als rode wijnen geproduceerd. De witte wijnen hebben een kleine meerderheid. Voor de witte wijnen wordt veelal gebruik gemaakt van de Trebbiano druif. De Trebbiano di Lugana, Trebbiano di Soave of de Trebbiano Toscane. Een andere belangrijke druif is de Garganega. Uit het oosten van Veneto komt de Glera, voorheen de processor. Ook erg populair is de Pinot Grigio. Voor de rode wijnen in dit gebied wordt vaak gekozen voor de Molinara, Rondinella of Corvina Veronese. In het oosten vindt je nog de Cabernet, Merlot en Raboso.

Wijn kopen uit Veneto

Uit Veneto komen heerlijke rode, witte en mousserende wijnen. Voor een ruim aanbod aan deze wijnen kunt u terecht bij de WijnSpecialist. De wijnspecialist biedt u vele wijnen uit Italië en de streek Veneto. U kunt de wijnen eenvoudig en snel online kopen. De wijnen zijn er in diverse prijsklassen en zijn allen te bestellen per fles. U bestelt de wijn gemakkelijk online waarna deze bij u thuis wordt geleverd. Voor een heerlijke fles wijn uit Veneto hoeft u de deur niet meer uit. Bekijk het ruime aanbod op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...