Umbrië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Umbri&euml (Italië);

Umbrië is een wijnstreek gelegen in het midden van Italië. Deze streek staat bekend om haar vele lichte heuvels en groene natuur. De heuvels van Umbrië staan vol met vele olijf- en wijngaarden. De streek beschikt over zo’n 17.000 hectare aan wijngaarden. Umbrië is nooit uitgegroeid tot een beroemd wijngebied zoals bijvoorbeeld Toscane. Dit heeft te maken met de ingesloten ligging zonder dat de streek aan het water ligt. Transport wordt hierdoor een stuk lastiger. Wel kent de streek een ideaal klimaat met vele zonuren per jaar. Sinds de negentiende eeuw is Umbrië uitgegroeid tot een kleine maar belangrijke wijnregio waar heerlijke wijnen vandaan komen.

Assortiment wijnen uit Umbrië

Uit Umbrië komen zowel witte als rode wijnen. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende druifsoorten in de streek. De Orvieto Classico is de meest geëxporteerde wijn uit Umbrië. Deze wijn was zoet maar is inmiddels droog en heeft als basis de Trebbiano druif. Deze wordt meestal gemengd met 3 of 4 andere druiven waaronder de Malvasia, Grechetto of Verdello. Andere witte wijnen uit het gebied zijn de Sauvignon blanc, Grechetto en Montleone. Rode wijn wordt onder andere gemaakt van de Sagrantino druif. Van deze lokale druif wordt een volle rode wijn gemaakt. Andere rode wijn uit het gebied wordt onder andere gemaakt van de Sangiovese druif, de Pinot noir, Merlot en Cabernet Sauvignon.

Online unieke wijnen bestellen

De WijnSpecialist biedt u een ruim assortiment aan vele soorten wijnen. U kunt bij ons terecht voor onder andere rode, witte en rosé wijnen uit vele verschillende landen en streken. Ook voor wijn uit de Italiaanse streek Umbrië bent u bij ons aan het juiste adres. Uit deze streek komen heerlijke wijnen. De wijnen bij de wijnspecialist zijn te bestellen per fles. U kunt ervoor kiezen om meerdere soorten wijnen te bestellen en te proeven. De wijnen worden aangeboden in verschillende prijsklassen. Ons aanbod biedt altijd een wijn die aan uw smaak voldoet. Ervaar het gemak van online wijn kopen!

Loading...
Wacht a.u.b...