Trentino

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02

Wijnen uit Trentino (Italië)

Trentino is een gedeelte van de wijnstreek Trentino. De noordelijke streek is Alto Adige en het zuidelijke deel Trentino. De Italiaanse wijnstreek Trentino ligt ten noorden van het Gardameer. Het is een bergachtige streek die ideaal is voor het verbouwen van wijn vanwege het klimaat en invloed van water en de grond. De bodem in het gebied bestaat uit grind, zand en klei en is ideaal voor de witte druivenrassen maar toch zijn de blauwe druivenrassen in de meerderheid. De blauwe druiven staan aangeplant in de lager gelegen wijngaarden die warmer zijn.

Een gevarieerd aanbod

Uit de streek Trentino komen zowel witte als rode wijnen. Het wijngebied kent vier autochtone druivensoorten. De rode autochtone druivensoorten zijn de Marzemino, de Rotaliano en de Lagrein. De witte autochtone druivensoort is de Nosiola. Daarnaast worden er in de streek ook diverse soorten wijnen gemaakt van andere druivensoorten. Zo worden hier onder andere de Kerner, Pinot Nero, Pinot Bianco, Pinot Grigio en Chardonnay gebruikt voor heerlijke wijnen.

Wijn bestellen uit Trentino

Uit de Italiaanse streek Trentino komen zowel heerlijk witte als rode wijnen. Voor deze heerlijke wijnen kunt u terecht op de WijnSpecialist. De WijnSpecialist biedt u een ruim assortiment aan wijnen uit Trentino, Italië maar ook uit andere landen en streken. De wijn is te bestellen per fles. De wijnen zijn te sorteren op soort, prijs, druif en wijnhuis. Bestel uw wijn gemakkelijk online, deze wordt vervolgens snel bij u thuis geleverd. U hoeft uw huis niet meer uit voor een heerlijke fles wijn. Online wijn kopen is nog nooit zo eenvoudig, voordelig en leuke geweest!

Loading...
Wacht a.u.b...