Toscane

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Wijnen uit Toscane (Italië)

Toscane is een wijnstreek gelegen in centraal Italië. De streek ligt tussen de Po en Rome. De streek kent een prachtige cultuur, mooie landschappen en er komen heerlijke wijnen vandaan. De heuvels van Toscane hebben een grote invloed op de wijnen die in het gebied worden geproduceerd. Door wijngaarden die hoger liggen zijn koeler. De wijn die hier vandaan komt heeft ook een betere kwaliteit dan de druiven die lager liggen. Uit Toscane komen diverse soorten wijnen. Een bekende wijn uit deze streek is de Chianti. Deze wijn was in eerste instantie wit en licht. Wijnboeren uit Toscane hebben hiermee geëxperimenteerd waardoor de wijn droog werd.

Syrah, Petit Verdot, Merlot, Sauvignon en Cabernet Franc

Uit Toscane komen zowel heerlijke rode als witte wijnen. De rode wijnen uit de streek worden gemaakt van de Sangiovese druif. Voor de Chianti wijn en de Vino Nobile worden ook kleine percentages Mammolo en Canaiolo toegestaan. In de kuststreek van Toscane worden veelal Franse druiven gebruikt zoals de Syrah, Petit Verdot, Merlot, Sauvignon en Cabernet Franc. Voor de witte wijnen uit het gebied wordt veelal de Vernaccia vor de Vernacia druif gebruikt. Ook de Malvasia en Vermentino druif zijn populair. Een aantal wijnboeren gebruiken ook de Sauvignon Blanc en Chardonnay.

Wijn kopen uit Toscane

Voor heerlijke wijn uit de Italiaanse streek Toscane bent u bij de Wijnspecialist aan het juiste adres. De beste wijn uit Toscane kunt u hier eenvoudig en snel online kopen.  Hier kunt u terecht voor zowel witte, rode als roséwijnen uit het gebied. De wijnen vallen in verschillende prijsklassen en zijn allen te bestellen per fles. Indien u geen keuze kan maken kunt u dus ook meerdere verschillende flessen wijn bestellen. De wijn is gemakkelijke online te bestellen en wordt bij u thuis bezorgd. Bekijk het ruime aanbod aan onder andere Italiaanse wijnen uit Toscane op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...