Sardinië

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Sardinië

Sardinië is een Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Na Sicilië is dit ook het grootste eiland van de Middellandse Zee. Het eiland heeft als wijnstreek een geheel eigen karakter. Hier wordt al lange tijd wijn geproduceerd. Tot zo’n 20 jaar geleden was de wijn nooit van topkwaliteit. Daar is verandering in gekomen. Op dit moment is de druiventeelt op het eiland de belangrijkste landbouw. Het wijngebied beschikt over zo’n 44.000 hectare aan wijngaarden. Er groeien op het eiland vele bekende druiven maar ook onbekende lokale druiven. Van het eiland komen zowel heerlijke rode, droge witte als zoete wijnen. Overal op het eiland worden wijndruiven verbouwd. Tevens is het eiland naast wijnproducent ook een belangrijke bron van kurk.

Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon en Chardonnay

In het wijngebied Sardinië worden veel lokale druiven verbouwd die oorspronkelijk van Spaanse afkomst zijn. Voorbeelden zijn de Carignano, de Monica en de Cannonau. De Vermentino is een witte druif die voorkomt in het noordoosten van het eiland. Andere lokale druiven zijn de Nuragus, Retagliadu of Gregu Nieddu. Ook internationale druivenrassen worden op het eiland verbouwd zoals de Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon en Chardonnay. De zoete wijnen op Sardinië worden gemaakt van de Moscato, Nasco of Malvasia.  

Online Wijn kopen uit Sardinië

Bij de wijnspecialist kunt u terecht voor een ruim assortiment aan wijnen uit het wijngebied Sardinië. Er worden zowel rode, witte als rosé wijnen aangeboden. De wijnen vallen in de lage tot gemiddelde prijsklasse. Online bekijkt u het aanbod en kunt u de wijnen sorteren op prijs, druif, wijnhuis en diverse andere categorieën. De wijnen bij de wijnspecialist zijn allen te bestellen per fles. U bestelt en betaalt de wijn gemakkelijk online waarna deze bij u thuis wordt geleverd. Het bestellen van een heerlijke fles wijn wordt u op deze manier erg makkelijk gemaakt. Online wijn kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Loading...
Wacht a.u.b...