Molise

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Molise (Italië)

Molise is een wijngebied in het zuiden van centraal Italië. Deze streek behoorde eerst tot het gebied Abruzzo en Molise. In 1963 is Molise een afzonderlijke entiteit geworden. Het gebied is het op één na kleinste gebied van Italië. Het is er enigszins bergachtig. De wijnbouw in Molise vindt veelal plaats aan de kust. In totaal kent het gebied zo’n 8000 hectare aan wijngaarden. Ook al is het een kleine streek, er wordt hier heel wat wijn geproduceerd. In 2012 kwamen er uit dit gebied zo’n 30 miljoen flessen. Het merendeel van de wijn wordt lokaal geconsumeerd. Ook wordt er een deel geëxporteerd.

Exclusieve druivenrassen

Uit Molise komen zowel witte als rode wijnen. Voor de witte wijnen is de Trebbiano de belangrijkste druif in dit gebied. Naast deze druif worden ook de Malvasia druif en de Bombino druif veel gebruikt. Deze laatste is een echt lokale druif. Voor de rode wijnen wordt in deze streek veel gebruik gemaakt van de Sangiovese, de Aglianico en de Montepulciano druif.  De rode wijnen hebben veelal een krachtige maar fruitige smaak en gaan heerlijk bij vele gerechten.

Wijn kopen uit de Italiaanse wijnstreek Molise

Op wijnspecialist.nl vindt u vele soorten wijnen uit Italië, waaronder ook heerlijke wijnen uit de Italiaanse streek Molise. Bekijk het aanbod op de website en kies de wijn die het beste bij uw smaak past. Alle wijnen zijn te bestellen per fles. Dit heeft het voordeel dat u verschillende wijnen kan proeven zonder dat u een hele doos moet kopen. De wijnen zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen van goedkoop naar duur. Bestellen gaat makkelijk en de wijn wordt bij u thuis geleverd. Voor een heerlijke fles Italiaanse wijn hoeft u de deur niet meer uit! Wijn kopen doet u gewoon online!

Loading...
Wacht a.u.b...