Marche

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Marche (Italië)

Marche is een wijngebied gelegen aan de Adriatische Zee in het midden van Italië. Dit gebied wordt gekenmerkt door prachtige bergen en rivieren. Het landschap tussen de bergen in is een belangrijk wijngebied en erg heuvelachtig. Uit deze streken komen met name stevige frisse witte wijnen met een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Ook komen er heerlijke rode wijnen uit het gebied. Marche beschikt over zo’n 25.000 hectare aan wijngaard.

Malvasio, Verdicchio en Tebbiano

In het oosten van de Marche worden heerlijke witte wijnen geproduceerd. Veelvoorkomende druiven in dit gebied zijn de Malvasio, Verdicchio en Tebbiano. Ook de Pecorino heeft zich hier aan bijgevoegd. De witte wijnen zijn stevig en fris van smaak. De andere helft van de wijnen uit de Marche zijn de rode wijnen. Deze worden veelal gemaakt van de Montepulciano en Sangiovese. Daarnaast is er nog de Lacrima druif die als apart wordt bestempeld  vanwege de uitgesproken fruitaroma’s. De rode wijnen uit het gebied zijn vooral vol en krachtig.

Wijn kopen uit Marche

Op wijnspecialist vindt u een uitgebreid aanbod aan wijnen uit de Marche. Deze Italiaanse wijnen zijn heerlijk van smaak en geweldig geprijsd. De prijs kwaliteitsverhouding is uitstekend. De flessen zijn te koop per stuk. U kunt een fles wijn uit Marche ook combineren met een fles uit een andere Italiaanse streek of uit een ander wijnland. Wijnen kunnen worden gesorteerd op onder andere kleur, druif en wijnhuis. Bekijk het volledige aanbod  en de speciale aanbiedingen op WijnSpecialist.nl en bestel uw wijnen eenvoudig. Online wijn kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Loading...
Wacht a.u.b...