Lombardije

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Lombardije (Italië)

Lombardije is een wijnstreek in het noorden van Italië. Het landschap van deze regio kan in drie delen worden ingedeeld. Je hebt de meren, de Alpen en de Povlakte. De meren maken het gebied ideaal voor wijnbouw. In totaal bezit Lombardije zo’n 27.000 hectare aan wijngaardoppervlakte. Uit het gebied komen vele verschillende soorten wijnen. Van droge witte wijnen tot rode wijnen en mousserende wijnen.

De beste druivenrassen

In het Alpen gebied in Lombardije ligt Valtellina. Hier groeit de Nebbiolo druif. De wijnen die hiervan worden gemaakt zijn de Maroggia, Grumello, Sassella en Inferno e Valgella. In het merengebied groeien vooral Pinot Bianco, Chardonnay en Pinot Nero die bedoeld is voor een soort Champagne wijn. Andere druiven zijn de witte Trebbiano di Lugana en de rode Gropello. In het Povlakte gebied worden veelal licht mousserende rode wijnen gemaakt. Hier worden veel druivensoorten verbouwd zoals de Chardonnay, Pinot Grigio, Malvasia en Riesling voor wit. Voor rode wijn worden hier de Pinot Noir, Croatina, Barbera en Cabernet verbouwd.

Online wijn uit Lombardije bestellen

Bij de wijnspecialist kunt u terecht voor diverse wijnen uit het Italiaanse wijngebied Lombardije. De wijnen die worden aangeboden zijn veelal wit of mousserend. Er worden wijnen aangeboden in de lage tot gemiddelde prijsklasse en deze zijn allen te online te kopen per fles. Bekijk het aanbod en de diverse wijn aanbiedingen en kies vervolgens de wijn die het beste bij uw smaak past. U kunt de wijn gemakkelijk online bestellen en deze wordt vervolgens bij u thuis geleverd. Geniet van een heerlijke wijn van topkwaliteit.

Loading...
Wacht a.u.b...