Friuli-Venezia Giulia

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Friuli-Venezia Giulia (Italië)

Friuli-Venezia Giulia is een wijnstreek in het noordoosten van Italië. Deze streek bezit zo’n 18.704 hectare wijngaard. Uit deze streek komt pas sinds eind jaren zestig wijn terwijl in andere delen van Italië wijn al vele jaren langer wijn wordt gemaakt. In Friuli-Venezia Giulia werd wijnbouw mogelijk gemaakt door de introductie van temperatuur gecontroleerde gisting in rvs tanks. Uit de streek komen zowel heerlijke witte wijnen als rode wijnen.

Pinot grigio, Rielsing Italico, Traminer, Chardonnay en Pinot bianco


In Friuli-Venezia Giulia hebben de witte wijnen de overhand. Deze wijnen komen van diverse druivenrassen. De druivenrassen waarvan de wijnen worden gemaakt zijn onder andere de Pinot grigio, Rielsing Italico, Traminer, Chardonnay en Pinot bianco. Ook worden wijnen gemaakt van inheemse rassen zoals Ribolla, Friulano en Verduzzo. Ook de rode wijnen uit dit gebied zijn in opkomst. Deze worden veelal gemaakt van autochtone druivensoorten zoals Refosco, Schiopettino en Pignolo. Ook worden rode wijnen gemaakt van Cabernet en Merlot. De witte wijnen uit het gebied hebben wel nog steeds meer succes dan de rode wijnen.

Wijn kopen uit Friuli-Venezia Giulia

De WijnSpecialist biedt u een ruim en divers aanbod aan wijnen uit het Italiaanse wijngebied Friuli-Venezia Giulia. Op deze website kunt u terecht voor zowel de witte als de rode wijnen uit het gebied. Kies voor een heerlijke witte Pinot grigio, Chardonnay of juist voor een rode Merlot uit Friuli-Venezia Giulia. De wijnen vallen allen in de lage tot gemiddelde prijsklasse en zijn te bestellen per stuk. Selecteer de Italiaanse wijnen uit deze streek op kenmerk en kies zo de wijn naar uw smaak. Online wijn kopen doet u hier eenvoudig en snel!

Loading...
Wacht a.u.b...