Campania

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Campania (Italië)

Campania is een wijngebied in het Zuiden van Italië. Het gebied ligt in de buurt van Napels. Deze stad staat bekend als het meest dichtbevolkte deel van Italië. De naam van de wijnstreek is afgeleid van het Latijnse Campania Felix. Dit betekent gelukkig land. Het gebied beschikt over zo’n 41.129 hectare aan wijngaarden. Eerder werden de wijnen uit het gebied bestemd voor de snelle consumptie. Tegenwoordig zijn de wijnen van een stuk betere kwaliteit en worden deze ook meer gewaardeerd. Uit het gebied komen zowel heerlijke rode als witte wijnen.

Populaire wijnstreek

In Campania werd sinds het einde van de jaren negentig een revolutie teweeggebracht op het gebied van witte wijn. De regio heeft tegenwoordig ook veel te bieden op het gebied van rode wijn. In de regio worden bijna alleen maar autochtone druiven gebruikt voor de wijn. De Agliancio en de Piedirosso zijn de twee belangrijkste blauwe druiven voor de wijn. Voor de witte wijnen worden vooral de Fiano, Greco, Coda di Volpe en Falanghina druiven gebruikt. De beste wijnen uit deze streek komen uit de omgeving van de stad Avellino. De witte wijnen uit dit gebied beschikken over een lichte kruidigheid en elegantie. De rode wijnen worden vooral gemaakt van de Aglianico druif en zijn vol en krachtig.

Wijn kopen uit Campania

Voor zowel witte als rode wijnen uit de Italiaanse streek Campania kunt u terecht bij de WijnSpecialist. Wij bieden u een ruim aanbod aan heerlijke Italiaanse wijnen. De wijnen zijn per fles te bestellen en op diverse kenmerken te sorteren. Bekijk het aanbod online en kies de wijn die het beste bij uw smaak past. De wijnen zijn gemakkelijk online te bestellen en te betalen. Ideaal is dat deze bij u thuis worden geleverd.

Loading...
Wacht a.u.b...