Basilicata

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Basilicata (Italië)

Basilicata is een wijnstreek in het zuiden van Italië. De streek ligt net onderin de hak van Italia tussen Puglia en Campania in. Het is een zeer dunbevolkt gebied met prachtige kustlijnen, dorpjes en ruïnes. Het landschap is zeer gevarieerd en erg ruig. Het gebied heeft zo’n 10.848 hectare aan wijngaarden, wat niet erg veel is. Toch zijn de wijnen die hier vandaan komen heerlijk. De meeste wijn komt van de Vulture, dit is een vulkaan waarop de Algianico goed gedijt en heerlijke wijnen voortbrengt.  

Unieke Italiaanse wijnstreek in

Uit Basilicata komt geen massaproductie aan wijn. Wel komt hier heerlijke rode wijn vandaan. De Aglianico del Vuture is een zeer bijzondere rode wijn. Deze wijn leek te verdwijnen omdat het niet lonend leek om de moeilijk te bewerken wijngaarden op de steile hellingen van de vulkaan in stand te houden. De situatie is veranderd. Er waren al een aantal producenten van deze heerlijke rode wijn en daar hebben zich nog wat producenten aan toegevoegd. Ook wordt er witte wijn geproduceerd in Basilicata. Deze wijn wordt voornamelijk gebruikt voor gebruik in de regio. Voor de witte wijnen zijn de Malvasia en Moscatodruif populair in dit gebied.

Eenvoudig online bestellen

Voor heerlijke rode wijn uit de Italiaanse wijnstreek Basilicata bent u bij de wijnspecialist aan het juiste adres. Hier worden de Aglianico del Vuture wijnen aangeboden die enkel uit dit gebied komen. De wijn valt in de lage tot gemiddelde prijsklasse en is heerlijk van smaak. Op wijnspecialiast.nl vindt u naast wijnen uit deze Italiaanse streek ook andere heerlijke Italiaanse wijnen. De wijnen kunt u allen sorteren op onder andere kleur, druif, prijs en wijnhuis. Bekijk het aanbod op WijnSpecialist.nl en plaats snel en gemakkelijk uw bestelling. U kunt uw wijn direct online kopen, U hoeft u de deur niet meer uit.

Loading...
Wacht a.u.b...