Abruzzo

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Abruzzo (Italië)

Abruzzo is een wijngebied gelegen in het zuidelijke deel van centraal Italië ter hoogte van Rome. De naam van deze streek is afgeleid van het Latijnse woord Aprutium, dit betekent het land van de zwijnen. Het gebied beschikt over zo’n 34.000 hectare aan wijngaarden. In vergelijking met andere wijngebieden in Italië is dit gebied niet erg groot. Ondanks dat de wijngaard in Abruzzo klein is, wordt er in deze streek heel wat wijn geproduceerd. Qua hoeveelheid valt Abruzzo tot de top van Italië. Een groot deel van de wijn valt onder de massaproductie. Het gebied blinkt vooral uit als producent van rode wijnen uit de middenklasse die voor relatief weinig geld worden aangeboden.

Unieke Italiaanse streek

In Abruzzo worden zowel witte als rode wijnen geproduceerd. Voor de witte wijn is het meest voorkomende druivenras de Tebbiano. Deze laat rijpende druif beschikt over een hoge zuurgraad en bevat relatief weinig suikers. Deze druif is zeer resistent tegen schimmels en brengt veel op, daarom is deze vooral populair onder boeren. De wijn van de Trebbiano is licht en fris. Voor de rode wijn is het meest voorkomende druivenras in Abruzzo de Montepulciano . Deze laat rijpende druif geeft rode wijnen een diepe kleur zonder al te veel zuur.

Wijn kopen uit Abruzzo

Op Wijnspecialist.nl kunt u terecht voor heerlijke Italiaanse wijnen uit de streek Abruzzo. Zowel de witte als rode wijnen van de Trebbiano en Montepulciano druif behoren tot het aanbod. De wijnen behoren tot de lage tot gemiddelde prijsklasse en zijn van topkwaliteit. U kunt de wijnen sorteren op verschillende kenmerken en zo komt u tot de wijn die het beste bij uw smaak past. Alle wijnen op WijnSpecialist.nl zijn te bestellen per fles. U kunt de verschillende wijnen uit Abruzzo makkelijk en eenvoudig kopen in onze webshop! Bekijk nu het aanbod online.

Loading...
Wacht a.u.b...