Tokaj

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Tokaj (Hongarije)

Tokaj is een streek in het oosten van Hongarije. Hier ligt de oudste wijn appellatie van de wereld. De streek ligt in het dal van twee rivieren aan de voet van de bergen. De Tokaj wijn werd door de Franse koning Louis XIV gedoopt tot de Wijn der Koningen, Koningen der wijn. De zoete Hongaarse Tokaj wijn was in die tijd de duurste wijn op de wereld. De druiven in het gebied kunnen hier erg lang rijpen.

Een uitgebreid assortiment

Uit de streek Tokaj komt natuurlijk de zoete Tokaj wijn. Deze wijn wordt op een unieke wijze gemaakt. De druiven rijpen lang waardoor de schil poreus wordt en het vocht uit de druiven verdampt. De druiven zijn dan zo zoet als gewelde rozijnen. Het sap uit de druiven wordt dan onder druk van zijn eigen gewicht geperst. Voor de Tokaj wijn wordt meestal het sap van de Furmint of  de Hárslevelű gebruikt. Het sap wordt opgevangen, het zoete sap wordt vervolgens toegevoegd aan vaten met half zoete wijn. Hoe meer kuipjes, hoe zoet de wijn. De meest zoete en dure wijn uit Tokaj is de Eszencia, deze pure edelzoete wijn is niet gemengd. Ook de droge witte wijnen uit Tokaj zijn steeds meer in opkomst. Zo is de droge Furmint het meest populair. De in Tokaj toegestane druiven zijn allen wit: Kabar, Zéta, Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Kövérszőlő.

Wijn kopen uit Tokaj

Op wijnspecialist kunt u terecht voor diverse wijnen uit de Hongaarse wijnstreek Tokaj. Het aanbod is gevarieerd, zo kunt u kiezen voor de edelzoete wijnen waar de streek bekend om staat. Heerlijk als bijvoorbeeld dessertwijn. Ook de droge wijn uit Tokaj is verkrijgbaar en kunt eenvoudig bestellen in onze webshop. De wijnen variëren in prijs van laag tot een gemiddelde prijs. De wijnen zijn allen per fles verkrijgbaar op wijnspecialist.nl. Sorteer op druif, smaak of kleur en vindt zo de wijn waar u naar op zoek bent.

Loading...
Wacht a.u.b...