Elzas

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Elzas (Frankrijk)

De Alsace of Elzas is een streek in het noordoosten van Frankrijk. Deze meest oostelijk gelegen wijnstreek ligt tussen de Vogezen en de Rijn in. De streek wordt in het noorden begrensd door Straatsburg en in het zuiden door Mulhouse. Er heerst in de streek een mesoklimaat. Het is er warmer en droger dan aan de westelijke kant. De hellingen van de Vogezen bieden bescherming tegen de regen en koelte vanuit het westen. De Elzas kent noordelijke en zuidelijke wijngaarden. De noordelijke wijngaarden vormen een gebrokkeld gebied. Tussen Colmar en Mulhouse liggen de zuidelijke wijngaarden. Ieder jaar wordt er in Colmar een wijnkoningin gekozen, die de consumenten informeert over de wijn van de streek. In de Alsace worden veelal stille witte wijnen gemaakt. Daarnaast neemt het aantal mousserende wijnen toe en ook rode wijn wordt hier steeds meer geproduceerd. Wijnen uit deze streek worden altijd verkocht in een fles van het type Rijnwijn, de flûte d’Alsace.

Groot assortiment

De wijnen uit de Elzas zijn vooral de cépagewijnen. Deze wijnen worden gemaakt van één soort druif en ook naar de naam van het gebruikte druivenras genoemd. De meest belangrijke druivenrassen in de Elzas zijn de Riesling, Pinot Blanc. Gewurtztraminer, Pinot gris, Sylvaner, Pinot Noir en Muscat. Er worden in de Elzas vooral witte wijnen geproduceerd, daarnaast ook enkele mousserende wijnen en ook de rode wijn is in opkomst in dit gebied. Naast deze druivenrassen komen er ook in kleine hoeveelheden nog een aantal andere druivenrassen voor. Zo worden ook de Auxerrois blanc, Chardonnay, Knipperlé en Chasselas verbouwd. De laatste twee worden niet op fles gebracht maar enkel geschonken en restaurants en cafés als open wijn. Daarnaast kent de Elzas twee assemblage wijnen die van verschillende druivenrassen worden gemaakt, namelijk de Zwicker en Gentil.

Online wijnen kopen uit de Elzas

Voor heerlijke wijnen uit de Elzas kunt u terecht bij de wijnspecialist. Hier treft u een assortiment aan verschillende wijnen uit deze Franse wijnstreek. Er worden zowel witte als rode flessen wijn aangeboden. De wijnen komen natuurlijk in de originele flute d’Alsace. Alle wijnen kunt u per fles kopen en vallen in de gemiddelde prijscategorie. Iedere wijn is voorzien van een beschrijving, waardoor uw keuze makkelijker wordt gemaakt. Bekijk het aanbod op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...