Crozes Hermitage

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Crozes-Hermitage (Frankrijk)

Crozes- Hermitage is een wijnstreek gelegen in het Rhônegebied. Het is de grootste appellatie in het noorden van het gebied. Aan de linkeroever van de rivier groeien de wijnstokken. Op de vlakten rondom de beroemde Hermitageheuvel. Het gebied is genoemd naar het gelijknamige dorp. Vooral de rode wijnen komen hier vandaan. Het klimaat in deze streek is ideaal voor het maken van complexe, elegante en subtiele Syrah wijnen. Het warme zuiden zorgt voor de rijpheid van de druif en door de relatief noordelijke ligging van de wijngaarden proeft u in deze wijnen de heerlijke tonen van rood fruit.

Assortiment wijnen uit Crozes-Hermitage

Kenmerkend voor de wijnen uit Crozes-Hermitage is het gebruik van vrijwel alleen Syrah. De druiven die in dit gebied worden verbouwd zijn de blauwe Syrah en de witte Roussanne en Marsanne. De Syrah wijn heeft een mooie lengte en is stevig, te zwaar wordt deze niet vanwege de smaak van rood fruit die de druif heeft. Aan de Syrah mag tot maximaal 15% van de witte druiven Rousanne en Marsanne worden toegevoegd. De wijnen moeten meestal worden gedronken binnen 3 tot 5 jaar.  

Eenvoudig online bestellen

Voor heerlijke Syrah wijn uit Crozes-Hermitage kunt u terecht bij de wijn specialist. De Syrah wijn is heerlijk van smaak met complexe tonen van rood fruit. De verschillende wijnen uit dit gebied zijn te bestellen per fles. Op WijnSpecialist.nl sorteert u wijnen op soort, jaar, druif of wijnhuis. Bekijk het ruime aanbod aan wijnen en kies de wijn naar uw smaak. De wijnen variëren in prijsklasse, zijn gemakkelijk te bestellen en worden bij u thuis afgeleverd.

Loading...
Wacht a.u.b...