Côte du Rhone

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04

Wijnen uit Côtes du Rhône (Frankrijk)

De Côtes du Rhône wordt ook wel de Rhônevallei genoemd. Dit is een wijnstreek in het zuidoosten van Frankrijk. Het is tevens de oudste wijnstreek van het land. De traditie van wijnbouw gaat terug tot zo’n 600 jaar voor Christus toen de Grieken in dit gebied al een wijnbouw deden. Het gebied strekt zich uit langs de oevers van de Rhône en is zo’n 200 kilometer lang. De wijnen uit deze streek kunnen daarom ook erg van elkaar verschillen. De wijngaarden in het gebied liggen vrijwel allemaal op de westelijke oever. De wijngaarden liggen steil vanwege de hellingen in het gebied. Op dit moment is er zo’n 80.000 hectare aan wijnbouw aangeplant in het gebied.

Assortiment wijnen uit Côtes du Rhône

In de Côtes du Rhône worden in totaal 21 druivensoorten gebruikt. Er worden in het gebied zowel rode als witte wijnen gemaakt. De rode wijn is op dit moment nog het meest dominant in het gebied. De rosé is in opkomst en de productie van de witte wijn neemt iets af. In Clairette de Die worden vrijwel alleen mousserende wijnen gemaakt. De rosé wijnen worden in het zuidelijke gebied van de Rhône gemaakt. Voor de rode wijn is de Syrah de meest gebruikte druif in het noordelijke gebied. In het zuidelijke gebied is dat echter de Grenache noir. De meest gebruikte druivensoorten voor de witte wijnen uit het gebied zijn de Marsanne, Roussanne en Viognier. Voor de zoete wijnen wordt natuurlijk de Muscat gebruikt.

Wijn kopen uit Côtes du Rhône

Voor een ruim aanbod aan verschillende wijnen uit de Rhône kunt u terecht bij de wijnspecialist. Hier vindt u diverse soorten rode, witte en roséwijnen uit deze Franse wijnstreek. De wijnen variëren van de goedkopere prijsklasse tot een wat duurdere prijsklasse. U kunt de wijnen sorteren op zowel prijs, als kleur, smaak en druif. De wijn is per fles te bestellen, u kunt dus ook eens wat nieuws proberen zonder dat u een hele doos met wijn moet kopen. Bekijk het aanbod op wijnspecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...