Chateauneuf Du Pape

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Châteauneuf-du-Pape (Frankrijk)

Châteauneuf-du-Pape is een appellatie uit de Rhone vallei. Het gebied is gelegen tussen Avignon en Orange. Deze appellatie bestaat uit zo’n 3000 wijnstokken in totaal. De wijnen die in dit gebied worden gemaakt hebben een zeer goede reputatie. De naam van de streek komt van een beroemd Frans wijndorp welke aan de oever van de Rhône is gelegen. De naam betekent het nieuwe kasteel van de Paus. De naam gaat vele jaren terug tot de periode van de Babylonische ballingschap der pausen. De wijnen die uit het gebied komen zijn zeer krachtig van smaak en zeer geconcentreerd. De wijnboeren mogen hun wijnen samenstellen uit 13 toegestane druivensoorten.

Veel verschillende druivenrassen

In het gebied Châteauneuf-du-Pape zijn er 13 soorten druivenrassen die mogen worden gebruikt voor het maken van de wijnen. Deze soorten worden niet in alle wijnen gemaakt. De Grenache is de meest gebruikte druifsoort. Daarnaast worden ook de Muscardin, Syrah, Terret noir, Counoise en Cinsault veel gebruikt. Ook kunnen witte druivensoorten worden gemengd voor rode wijnen. Hiervoor worden de druiven Clairette, Picardan, Grenache blanc en Bourboulenc gebruikt. De laatste jaren worden er echter steeds minder witte duiven gebruikt in een blend. De rode Châteauneuf-du-Pape van kwaliteit smaakt kruidig en kan jaren bewaard worden. Deze wijn gaat zeer goed in combinatie met vleesgerechten zoals stoofschotels en Boeuf Bourquignon.

Online wijnen bestellen Châteauneuf-du-Pape

Voor wijn uit Châteauneuf-du-Pape bent u bij de wijnspecialist aan het juiste adres. Uit dit gebied komen zowel rode als witte wijnen. Kies voor een frisse en fruitige witte wijn of juist voor een krachtige en kruidige rode wijn uit Châteauneuf-du-Pape. De flessen zijn per stuk te bestellen en worden bij u thuis bezorgd. U kunt op wijnspecialist.nl verschillende wijnen met elkaar vergelijken door te sorteren op smaak, kleur, streek en andere opties. Het online kopen van een wijn is erg eenvoudig proces. Bekijk het aanbod online op wijnspecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...