Bordeaux

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren
  1. 01
  2. 02
  3. 03
  4. 04
  5. 05

Wijnen uit Bordeaux (Frankrijk)

Bordeaux is één van de meest beroemde wijnstreken ter wereld. Deze Franse wijnstreek ligt aan de Gironde, de Garonne en de Dordogne. Deze grote rivieren zorgen ervoor dat het gebied nooit een tekort aan water heeft. De streek bestaat uit verschillende wijndistricten die ieder weer hun eigen wijnsoorten hebben. Bordeaux kent verschillende classificatiesystemen. Hieruit zou kunnen worden gelezen wat de beste wijnen van het gebied zijn. Vooral de rode wijnen uit Bordeaux zijn wereldberoemd. De druiven waarvan deze wijnen worden gemaakt worden op dit moment overal aangeplant waar het klimaat de groei van deze druiven toestaat. De Bordeaux kan grofweg in drie wijngebieden worden verdeeld. De rechteroever, de Entre-Deux-Mers die weer verschillende appellations bevat. Daarnaast is er de linkeroever en dan zijn er nog de overige delen.

Een gevarieerd assortiment

In Bordeaux worden zowel heerlijke rode wijnen als witte wijnen gemaakt. De druiven voor de rode wijnen zijn onder andere Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. De wijnen zijn meestal een assemblage, de samenstelling kan per wijngebied verschillen. Zo kan er een groot verschil bestaan tussen de wijnen uit de linkeroever als de rechteroever. Naast heerlijke rode wijnen worden er ook droge en zoete witte wijnen in het gebied geproduceerd. De productie daarvan is niet groot maar wel aanwezig. Uit het rechteroever gebied komen witte wijn van Sauvignon, Sémillon en Muscadelle. De wereldberoemde edelzoete wijnen komen uit Barsac en Sauternes.

Wijn kopen uit Bordeaux

Wijnspecialist biedt een uitgebreid assortiment aan heerlijke wijnen uit Bordeaux. U kunt hier terecht voor zowel rode, witte en rosé wijnen uit dit gebied. De wijnen zijn allen per fles of per door te bestellen. Prijzen variëren van laag naar een gemiddelde prijsklasse. U kunt hier zowel durdere als goedkopere wijnen uit Bordeaux kopen. Sorteer op smaak, kleur, en prijs en kies zo de wijn waar u naar op zoek bent. Wijnspecialist biedt een snelle levering. Geniet van de door u gekozen wijn uit de prachtige Franse wijnstreek Bordeaux.

Loading...
Wacht a.u.b...