Bandol

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Bandol (Frankrijk)

Bandol is een kleine wijnstreek gelegen tussen Toulon en Marseille Het is één van de oudste wijngebieden ter wereld waar tot op heden nog wijn wordt geproduceerd. Hier werd al wijn geproduceerd vanaf 600 voor Christus door de Grieken, de Romeinen hebben de traditie later voortgezet. In het gebied worden uitsluitend wijnen gemaakt van hoge kwaliteit. De druiven in Bandol krijgen zo’n 3000 uren zon per jaar. De regen in dit gebied valt vooral in de winter en herfst. De bodem in Bandol bestaat uit veel kalk. Hierop gedijen de Grenache, Cinsault en Mourvèdre goed.

Veel verschillende druivenrassen

Uit de Bandol streek komen zowel rode, witte als rosé wijnen. De Mourvèdre is de belangrijkste druifsoort in het gebied. Daarnaast zijn ook de Grenache en Cinsaut belangrijk in het gebied. Druifsoorten voor de rode wijnen groeien hier goed vanwege de silicium- en kalksteenbodems. Vanwege het hoge tannine en alcoholgehalte wordt lagering van enkele jaren voor de Bandol wijn vaak aanbevolen. Uit het gebied komen ook witte wijnen en rosé wijnen. De witte wijnen van Bandol zijn voornamelijk samengesteld uit Ugni Blanc, Bouboulenc, Clairette blanche en Sauvignon blanc. Een echte Bandol wijn heeft een volle maar toch zachte smaak.

De beste wijnen bestellen uit Bandol

Bandol wijnen vindt u bij de WijnSpecialist. Er worden zowel witte, rode als rosé wijnen uit Bandol aangeboden. Er zijn diverse soorten wijnen verkrijgbaar in de gemiddelde prijsklasse. Kies voor de soort wijn en vergelijk vervolgens de aangeboden wijn op smaak. U komt zo tot de wijn die het beste bij uw smaak past. De wijnen zijn te bestellen per fles. Bekijk het online aanbod op WijnSpecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...