Valle de Anconcagua

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Valle de Aconcagua (Chili)

In Valle de Aconcagua (de Aconcagua vallei) werd in 1870 door Don Maximiano Viña Errázuriz opgericht. De vallei ligt op 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Chili, Santiago. De vallei kent een Mediterraan klimaat met warme zomers in combinatie met de koude Humboldt luchtstroom en de koele winden van de Stille Oceaan. Het klimaat in dit gebied is ideaal voor de teelt van druiven. De koelende invloeden zorgen voor een lang groeiseizoen en de gemiddelde rijping is zo’n 2 tot 3 weken later dan andere gebieden in Chili. Door de latere rijping worden samen verhoogd net als de concentratie en intensiteit van de wijn.

Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah, Pinot Noir en Merlot

Viña Errázuriz maakt al meer dan 130 jaar Chileense wijnen van kwaliteit. De beste variëteiten uit Frankrijk zijn naar het gebied gehaald. De wijnen zijn hierdoor superieur van smaak en staan bekend als de beste Chileense wijn. In het gebied worden diverse druivensoorten verbouwd en diverse kwaliteitswijnen gemaakt. Zo is de Cabernet Sauvignon een zeer aangename rode wijn uit deze streek. Deze is aangevuld met een beetje Cabernet Franc en Petit Verdot. De smaak is vol en heeft een dieprobijnrode kleur. Rode wijnen in het gebied worden onder andere gemaakt van de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah, Pinot Noir, Grenache en Merlot. De Rosé wijn in het gebied wordt gemaakt van de Cabernet Sauvignon. Dessertwijnen van de Viognier, Sauvignon Blanc en Gewurztraminer. Ook komen er witte wijnen uit het gebied gemaakt van onder andere de druivensoorten Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier en Marsanne.

Wijn kopen uit Valle de Aconcagua

Wijnen uit Valle de Aconcagua of de Aconcagua Vallei vindt u bij de wijnspecialist. Hier kunt u diverse wijnen sorteren op andere kleur, druif, smaaktype jaar en prijs. De wijnen zijn allen verkrijgbaar per stuk. U kunt meerdere verschillende flessen bestellen om uiteindelijk voor de wijn kiezen die het beste bij uw smaak past. De wijnen die u kunt kopen vallen in verschillende prijsklassen. De wijnen uit Valle de Aconcagua liggen vooral in de gemiddelde prijsklasse. Bekijk nu het aanbod op wijnspecialist.nl.

Loading...
Wacht a.u.b...