Champagne

Er zijn momenteel geen wijnen beschikbaar in deze categorie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alternatieven of zoek anders.

Champagne

Champagne is een mousserende wijn uit Frankrijk, die enorm populair is. Champagne wordt voornamelijk gedronken bij feestelijke gebeurtenissen, zoals een bruiloft, geboorte en natuurlijk bij de jaarwisseling. Naast champagne zijn er ook andere mousserende wijnen, zoals prosecco en cava. Deze mousserende wijnen zijn al een stuk toegankelijker en worden dan ook geregelder gedronken.

Veel verschillende soorten en merken

Champagne wordt in de Franse streek Champagne geproduceerd. Champagne die niet uit deze streek komt, mag de naam champagne dan ook zeker niet krijgen. Een champagne is een heerlijke mousserende wijn die in verschillende soorten te verkrijgen is. De bekendste champagne is natuurlijk de heerlijke witte champagne, maar er zijn ook steeds vaker rosé champagnes te verkrijgen. Een champagne wordt gemaakt van een mengeling van het sap van blauwe en witte druiven. De volgende druiven worden voornamelijk gebruikt voor het maken van champagne. Chardonnay, Pinot noir en Pinot meunier. Aan het einde van de maand september kunnen de druiven worden geoogst. Dit wordt handmatig gedaan. Machinaal oogsten is zelfs verboden. Dit zorgt er voor dat de champagne niet alleen heerlijk is, maar ook nog eens een kwaliteitswijn is. Champagne is in verschillende smaaktypen te verkrijgen en zodoende zijn er ook verschillende soorten champagne. Zo zijn er droge champagnes te verkrijgen en deze worden omschreven als brut champagnes. De extra sec is een iets minder droge champagne en de sec champagne is licht zoet van smaak. De demi-sec champagne is nog iets zoeter en een echte zoete champagne wordt omschreven als doux. Op het etiket van de champagne wordt duidelijk aangegeven, om welk smaaktype het gaat. Er zijn verschillende wijnhuizen in Frankrijk die heerlijke champagnes produceren. De bekendste wijnhuizen zijn Moet Chandon, Bollinger en Drappier. De wijnspecialist biedt u ook vele verschillende champagnes aan, die van zeer goede kwaliteit zijn. Bij ons vindt u altijd de beste champagnes. Een champagne wordt altijd afgesloten met een kurk. Zodoende moet een champagne altijd ontkurkt worden. Als de champagne licht is gekoeld, zit er iets minder druk op de kurk waardoor deze niet meteen weg zal gaan schieten. Zodra de heerlijke champagne is geopend, kan de fles nog maximaal drie dagen worden bewaard. Wel moet deze dan gekoeld blijven en worden afgesloten met een champagne stopper.

Online goede Champagne bestellen

Via de webshop van de wijnspecialist, kunt u heel gemakkelijk de heerlijkste champagnes bestellen. In de webshop heeft u een heel duidelijk overzicht van alle goede champagnes die u bij ons kunt kopen. U vindt bij ons de beste champagnes, voor de beste prijzen. Bij ons vindt u zowel dure als goedkope Champagne Ook zullen wij geregeld leuke aanbiedingen hebben, die u in onze webshop terug zult vinden. De verschillende soorten champagnes kunt u bij ons per fles bestellen, maar u kunt natuurlijk ook meteen een doos bestellen. Alles is mogelijk.

Loading...
Wacht a.u.b...