Cava

Er zijn momenteel geen wijnen beschikbaar in deze categorie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor alternatieven of zoek anders.

Cava

Een Cava is een Spaanse mousserende wijn, afkomstig uit de Penedesstreek. Dit is een wijngebied dat vlak bij Barcelona ligt en waar op grote schaal Cava's worden geproduceerd. Een Cava is geen echte Champagne, aangezien de mousserende wijn alleen de naam Champagne mag dragen als het ook daadwerkelijk uit de gelijknamige Franse streek komt. Een Cava wordt gemaakt van drie verschillende druiven en is dus eigenlijk een blend.

Groot assortiment aan Cava's

Ook bij de wijnspecialist zult u heerlijke Cava's tegenkomen. Zo vindt u bij ons zowel witte Cava's, maar ook rosé Cava's. De meest gedronken Cava's zijn de Brut varianten. Deze variant is droog en er is maar 6 tot 15 gram suiker toegevoegd. Een Brut Cava wordt dan ook veel gedronken als aperitief, maar natuurlijk smaakt een Cava ook heerlijk bij een feestelijke gebeurtenis of verwerkt in een cocktail. Naast drogere varianten, zijn er natuurlijk ook zoetere Cava's te verkrijgen. Ook deze kunt u bij de wijnspecialist verkrijgen. Een zoete Cava, genaamd een Dulce, wordt veel gedronken als dessertwijn. Bij dit type is meer dan 50 gram suiker toegevoegd. De Spaanse streek Penedes, kent vele verschillende wijnhuizen die vele heerlijke Cava's produceren. De bekendste wijnhuizen zijn Gramona, Pere Ventura en Alta Alella. Al deze wijnhuizen hebben veel aandacht voor hun producten, waardoor de Cava's ook zo heerlijk zijn. De wijnspecialist biedt u vele verschillende Cava's aan, die onder andere ook van deze wijnhuizen afkomstig zijn. Een Cava wordt voornamelijk gedronken als aperitief. Zodoende worden er dan ook vaak maar een paar glaasjes gedronken en blijft er dus nog wat over in de fles. Hoe kan de overgebleven Cava het beste worden bewaard, zodat u de dagen erna er ook nog van kunt genieten. Het is erg belangrijk dat de Cava goed wordt afgesloten en wordt bewaard in de koelkast. Als de Cava op deze manier wordt bewaard, blijft deze nog ongeveer drie dagen goed.

Online bestellen op WijnSpecialist.nl

De wijnspecialist biedt u vele verschillende Cava's aan. Al deze heerlijke Cava's kunt u online bestellen, via de webshop van de wijnspecialist. U heeft hier een heel duidelijk overzicht van alle Cava's die te verkrijgen zijn. U zult bij ons nooit te veel betalen en geregeld zullen er ook leuke aanbiedingen voor bij komen. U kunt kiezen uit verschillende prijsklassen. U kunt goedkope en dure Cava's kopen! Houd deze site dan ook goed in de gaten. De bestelde wijnen wordt ook nog eens bij u thuis bezorgd. Makkelijker kan het niet.

Loading...
Wacht a.u.b...