fbpx
Gratis verzending vanaf 100,- (NL & BE)
Binnen 24 uur verzonden
Bestellen per fles mogelijk
Betaalgemak & veilig betalen
Menu

Witte wijnsaus maken? Zo doe je dat!

Witte wijnsaus maken

Witte wijnsaus is erg populair onder de vele verschillende sauzen. Velen denken dat het erg lastig is om een goede witte wijnsaus te maken, maar over het algemeen valt het reuze mee hoe lastig het is. De basis ligt natuurlijk bij de wijnsoort die je ervoor wilt gebruiken. Het fijne aan het witte wijnsaus recept is dat geen enkele witte wijnsaus hetzelfde smaakt. Hierdoor is er geen goede of foute wijnsaus. Verder in de blog geven wij je uiteraard een witte wijnsaus recept mee, zoals velen de witte wijnsaus samenstellen.

Een heerlijk witte wijnsaus recept

Natuurlijk gaan er veel verschillende ingrediënten in een witte wijnsaus. Om witte wijnsaus te maken zoals de meeste personen dat doen, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml droge witte wijn
  • 400 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 theelepel tijm (fijngehakt)
  • 1 theelepel rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 theelepel bieslook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper toevoegen naar smaak

De bereidingswijze van witte wijn saus

  1. Verhit de olie en boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak deze ingrediënten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de bloem toe en bak het nog ongeveer 1 minuut. Voeg dan de witte wijn toe en roer goed om te voorkomen dat er klontjes bloem ontstaan.
  3. Voeg de kippen- of groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de tijm, rozemarijn en bieslook toe totdat ze zijn ingedikt.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de saus met een staafmixer of blender tot het een gladde saus is. Serveer het vervolgens samen met het gerecht.

*Perfect te combineren bij pastagerechten, gegrild vlees of gebakken vis.

  1. Geniet van dit eenvoudige en heerlijke witte wijn saus recept!

De beste witte wijn om te gebruiken bij uw witte wijn saus recept

In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van droge witte wijn. Het is belangrijk dat de witte wijn enkele suikers bevat. Al is 1 gram suiker per glas al voldoende. Het lijkt weinig, maar door het koken van de witte wijn smaakt het al gauw zoeter. Daarnaast kunt u eenvoudig de witte wijn balanceren met citroensap.

Natuurlijk is het onnodig om een dure witte wijn aan te schaffen als u toch al van plan bent om witte wijnsaus te maken. Daarom raden we het aan om een witte wijn te gebruiken van maximaal €10,-. Tijdens het koken verliest de wijn veel smaak, dus de keuze van de juiste wijn is essentieel bij het wijnsaus maken. Het is belangrijk dat u geen witte wijn kiest die u niet graag drinkt. Een wijn die u niet graag drinkt, gebruikt u ook liever niet in een witte wijn saus recept.

Benieuwd welke wijnen u nog meer kunt gebruiken bij het koken? Bekijk gerust onze uitgebreide blogpagina! U vindt hier diverse tips en inspiratie voor onder andere het koken met wijn, maar ook diverse wijnsoorten die passend zijn bij verschillende seizoenen. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur een mail naar info@wijnspecialist.nl.

Lees ook

Wijnadvies nodig?

Vragen of advies nodig? Neem contact met ons op!

Over Mattie Kooyman

Sommelier Mattie Kooyman geeft persoonlijk wijnadvies, schrijft proefnotities en selecteert karaktervolle wijnen met aandacht en vakmanschap.

Winkelwagen

U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.