fbpx

Wijn van de maand: februari

We hebben weer twee mooie wijnen uitgezocht welke de hele maand februari centraal staan op Wijnspecialist.nl namelijk een mooie Riesling feinherb van het wijnhuis G.H. von Mumm en van het zelfde wijnhuis een mooie Spätburgunder.

Ik neem je even mee naar één van de 13 kwaliteitsgebieden in Duitsland namelijk het mooie Rheingau gebied. De Riesling staat hier bekend als de keizer van de Rheingau. Ook maken ze hier voortreffelijke Spätburgunders met name op de steile hellingen rond het dorp Assmannhausen doet deze druif het bijzonder goed.

G.H. von Mumm Taunusquarzit Riesling feinherb

Deze moderne riesling uit de Rheingau groeit op kwartsietbodems afkomstig van het Taunusgebergte. Frisse, subtiel zoete riesling met een fijne kruidigheid
en aroma’s van perzik, abrikoos en appel. Heerlijk als aperitief, bij licht pittige gerechten of vis.

Riesling-feinherb Mumm

G.H. von Mumm Spätburgunder

Deze fraaie Spätburgunder van wijnhuis G.H. von Mumm combineert een stevige body met veel finesse. De wijn heeft een lange afdronk en een mooie balans tussen fruitige en aardse aroma’s. Het is een lichte wijn die weinig tannines bevat en iets gekoeld geserveerd kan worden, dit maakt dat de wijn onder andere uitstekend geserveerd kan worden bij gebakken of gegrilde vis.

Mumm Spätburgunder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *