fbpx

Wijn bij wildgerechten

De herfst is aangebroken en dat betekent ook de start van het ‘Culinaire Wildseizoen’. Vanaf 15 oktober worden de meest bijzondere wildgerechten bereid en geserveerd aan tafel. Niets is leuker dan uitgebreid dineren samen met uw eigen familie. Wilt u uw familie verrassen met een heerlijk herfst wildgerecht? Ontdek op een prachtige herfstdag de meest unieke wildrecepten en ga aan de slag. Om uw wildgerecht volledig te laten slagen, is het van belang om een bijpassend glas wijn te schenken. De juiste wijn accentueert de krachtige smaken van het wild waardoor u volop kunt genieten uw gerecht. Bent u benieuwd welke wijn u het beste kunt serveren bij uw wildgerecht? Wijnspecialist helpt u een handje en geeft een duidelijk overzicht van wijn bij wild.

 

Welke wijn bij uw wildgerecht?

Het kiezen van de juiste wijn bij wild blijft een lastige taak. Daarom heeft Wijnspecialist speciaal voor u drie handige tips opgesteld. Wijnspecialist wil graag dat u samen met uw familie geniet van heerlijke gerechten en daarom raden wij u het volgende aan:

1. Stel het smaakgehalte van het gerecht vast
Bij krachtige wildgerechten hoort een krachtige wijn en bij verfijnde wildgerechten hoort een fijne en elegante wijn.

2. Denk na over het bereidingsproces
Een gerecht met een zacht mondgevoel, zoals soep, vraagt om een zachte en warme wijn met weinig tannines. Daartegenover vraagt een gerecht met een strak mondgevoel, zoals citroen, om een strakke wijn met veel tannines.

3. Kies de juiste garnituren bij het wildgerecht
Heeft u frisse en lichte groentegarnituren op tafel staan? Kies voor een lichte en frisse wijn. Past een bijgerecht of saus met rijpe smaak beter bij uw wildgerecht? Kies in dit geval voor een volle wijn.

Om het u gemakkelijk te maken, volgt er in grote lijnen een overzicht welke wijn u moet serveren bij welk wildgerecht. Hierbij is er een onderscheid te maken tussen stevig rood wild, licht rood wild, fruitig rood wild en gevogelte.

wijn bij wild

Stevig rood wild
Onder stevig rood wild vallen wildgerechten met hert, wild zwijn, rendier en wildragout. Dit zijn gerechten met een stevig en krachtig karakter. Bekende gerechten zijn hertenbiefstuk, wildzwijngoulash, hertenstoof en wildragout. Wijnen die deze gerechten tot zijn recht laten komen, zijn klassieke Franse rode wijnen. Kies bijvoorbeeld voor een oude Merlot uit Bordeaux, een warme Pinot Noir uit Bourgogne, een Noordelijke Syrah uit Hermitage, een kruidige Malbec uit Languedoc of voor een sprekende Amarone uit Veneto.

Licht rood wild            
Onder licht rood wild vallen gerechten met konijn, haas, ree en wildpaté. Dit zijn gerechten met een warmer en zachter karakter. Bekende gerechten zijn hazenpeper, konijn op z’n vlaams en reebiefstuk. Het is erg belangrijk dat u een wijn kiest die niet te krachtig is, anders verliest het wild haar karakter. Kies daarom voor een rode wijn met een lichte tot medium body of voor een volle witte wijn. Wijnen die goed aansluiten bij licht rood wild zijn: een rijpe Bourgogne, Duitse spätburgunder, authentieke valpolicella classico, soepele Sangiovese, volle Bestheim of witte Hermitage.

Fruitig rood wild
Wanneer u kiest voor een wildgerecht met weinig kruiden, kunt u het best kiezen voor een jonge en fruitige rode wijn. Een Chileense Carménère, Australische Shiraz of Argentijnse Malbec laat uw fruitig rood wild volledig tot zijn recht komen.

Gevogelte
Vaak wordt gevogelte vergeten, wanneer we het hebben over wildgerechten. Toch vallen eend, patrijs en fazant wel degelijk onder wild. Dit is wit wild met een sappige en aardse smaak. Bekende gerechten zijn eendenborst, fazant met zuurkool en patrijs. Wanneer u kiest voor een geroosterd wildgerecht met kruidige jus, kunt u het best kiezen voor een lichte Pinot Noir uit Bourgogne. Als u het gevogelte serveert met een rijke, volle en fruitige saus sluit een volle witte Chardonnay hier het best op aan.

De perfecte tafelwijn vindt u bij Wijnspecialist!

De herfstmaanden is de tijd waar u uit kunt pakken met overheerlijke wildgerechten. Laat uw  hertenbiefstuk, hazenpeper of eendenborst volledig tot zijn recht komen met een goed glas wijn. Welke wijn u moet serveren bij wild? Kies voor een krachtige klassieke Franse wijn bij een stevig wildgerecht. Naarmate het gerecht lichter wordt, kiest u voor een fijne en elegante wijn. Wacht niet langer en vindt de perfecte tafelwijn bij Wijnspecialist!

9,95 per fles

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 beoordeling)

10,95 per fles

73,95 per fles

13,15 per fles

Waardering 4.50 op 5 gebaseerd op 6 klantbeoordelingen
(6 beoordelingen)

10,95 per fles

21,45 per fles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *