fbpx

Welke wijn is lekker bij pizza?

Het is vandaag pizza party day en het weekend staat alweer voor de deur. Genoeg reden dus om lekker te genieten van een pizza en een goed glas wijn. Maar, welke wijn is nu lekker in combinatie met pizza? Dat zijn er genoeg en we geven je graag wat tips over de lekkerste wijnen die goed passen bij pizza. Italië is het land van de pizza, maar ook van wijn. Wist je dat van alle wijn die wereldwijd gedronken wordt, 25% afkomstig is uit Italië? Genoeg reden dus om wat heerlijke wijntjes uit te lichten die lekker zijn bij pizza en daar zitten er ook een paar bij die afkomstig zijn uit Italië!

Tre Confini Nebbiolo

Deze rode wijn is gemaakt van de Nebbiolo druif die in de heuvels boven de Novara geproduceerd wordt. De wijn heeft een elegante neus met kenmerkende aroma’s van onder andere rijpe pruimen, rozen en meer landelijke tonen. In de afdronk ervaar je zeer aangename en zachte tannines ondanks de stevige structuur van de wijn. Dit botst weer goed op tegen de pizza’s waar de ziltige smaak van kaas en tomaat naar voren komt. Interessant, want, de wijn is omgedoopt tot wijn van de maand mei en nu dus ook nog eens in de aanbieding. Probeer hem snel, misschien is dit wel je favoriet bij gerechten als pizza of pasta!

Rosé boven rood?

Hou je wat meer van rosé wijnen? Ook dat is goed te combineren bij pizza. Een pizza Margherita of een pizza met verse basilicum en mozzarella kan erg lekker zijn met een goede rosé. Het is wel belangrijk dat de rosé niet te veel tannines bevat. Ga voor een fruitige rosé wijn zoals bijvoorbeeld de Pinot Grigio!

Pizza met groenten?

Hou je van pizza met extra veel groentes? Deze pizza’s gaan erg goed met witte wijn. Hierbij is ook de Pinot Grigio een favoriet, maar ook Chardonnay en Verdejo smaken goed bij pizza’s met groenten. Wanneer je liever pizza’s eet met vis zoals tonijn of scampi’s dan is een witte wijn ook een goede uitkomst! Ben je een liefhebber van een pizza hawaï met ananas? Dan is een zoete witte wijn zoals een Riesling ook erg passend.

Van mousseren(d) kun je leren

Pizza is een Italiaans gerecht, in Italië wordt pizza vaak met mousserende wijnen gedronken. Wanneer je dol bent op pizza’s met Italiaanse ham zoals parmaham, dan is een lekker prosecco een gouden combinatie. Moscato d’Asti Vallebelbo is een lekker prosecco uit de Italiaanse regio Piemonte die goed past bij pizza. Deze wijn heeft een fijne, zoete en uitgebalanceerde smaak.

Om het overzichtelijk te houden

Heb je nog geen keuze kunnen maken tussen al deze heerlijke wijnen? We zetten nog even rustig de perfecte combi’s van pizza en wijndruiven op een rij. Zodat jij makkelijk zelf kunt zoeken naar een geschikte wijn voor bij de pizza. Succes!
Pizza met fruit – Riesling
Pizza met vlees – Cabernet Sauvignon
Pizza met groenten – Chardonnay
Pizza met veel kaas – Pinot Noir

Het is natuurlijk ook mogelijk om andere druiven te combineren met pizza. Heb je wijn-spijs tips voor bij pizza? Laat het ons weten, we zijn erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *