fbpx

Welke wijn bij het kerstdiner?

De maand december is aangebroken en dat betekent een bom van feestdagen, waaronder Kerstmis. Met kerst genieten we van elkaars gezelschap, genieten we van de lekkerste gerechten én genieten we van een goed glas wijn. Wat niet vergeten mag worden bij kerst, is een prachtig kerstdiner. Het organiseren van een kerstdiner is niet niks. Veel vrienden en familie komen over de vloer waarvoor u verschillende recepten moet voorbereiden. Maar heeft u al nagedacht over welke wijn u wilt serveren bij het kerstdiner? Met allerlei verschillende smaken kan het een uitdaging zijn om de perfecte wijn bij elke gang te vinden. Om het u gemakkelijk te maken geeft Wijnspecialist u een aantal handige tips. Zo weet u welke wijn u het beste kunt serveren bij het voor-, hoofd- en nagerecht.

Kerstdinerwijnen maken uw gerechten compleet

Het kiezen van de juiste wijn, zorgt ervoor dat de smaken van uw gerechten versterken. Een goede wijn-spijs combinatie laat u en uw gasten maximaal genieten. Kiest u een wijn die niet past bij de gerechten? Dan loopt u het gevaar dat bepaalde smaken worden overschaduwd, waardoor het gerecht minder lekker wordt. Om de perfecte wijnen bij uw kerstdiner te vinden, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. Hoe smaakt het gerecht? Wat is het structuur? Welke bijgerechten staan er op tafel? Maak het uzelf gemakkelijk door gerechten en wijnen te combineren die vergelijkbaar zijn qua smaak en textuur. Wijnspecialist geeft u de volgende tips bij het kiezen van de perfecte wijn bij uw voor-, hoofd- en nagerecht:

Wijn bij het voorgerecht

De volgorde wijnen die u kiest bij een kerstdiner zijn net als uw gerechten, van licht naar zwaar. Voorgerechten zijn lichte gerechten waarbij een lichte wijn hoort. Vaak wordt hier gekozen voor een witte wijn. Afhankelijk van uw gerecht kiest u voor een droge of fruitige witte wijn. Kies bijvoorbeeld bij een groentesoep voor een droge witte Sauvignon Blanc wijn en bij een salade met kip voor een fruitige Pinot Blanc wijn. Ook kunt u kiezen voor een rode wijn bij uw voorgerechten. In dit geval kunt u het best kiezen voor een lichte rode wijn, zoals een Franse Merlot.

Wijn bij het hoofdgerecht

Bij het hoofdgerecht komen vaak zwaardere en intensere smaken naar boven. Bij het kerstdiner wordt vaak gekozen van een hoofdgerecht van wild. Een heerlijke hertenbiefstuk, hazenpeper en eendenborst laat u volledig tot zijn recht komen met een prachtige rode wijn. Wilt u weten welke wijn het beste past bij uw wildgerecht? Bekijk dan de blog wijn bij wildgerechten. Een belangrijke tip bij het serveren van wijn bij uw hoofdgerecht, is dat u rekening houdt met de temperatuur van de wijnfles. Een rode wijn is namelijk het lekkerst wanneer het rond de 17 graden is. Om dit te bereiken, zet u de rode wijnfles circa 20 minuten in de koelkast voordat u de wijn gaat schenken.

Wijn bij het nagerecht

Het nagerecht is zoet, intens en vet van smaak. Een chocoladetaartje of fruitdessert is een heerlijke afsluiter en daar hoort een heerlijke wijn bij. Mousserende wijnen, zoals een prosecco of champagne, sluiten goed aan bij de meeste nagerechten. Bovendien is het een feestelijke manier om uw kerstdiner mee af te sluiten. Een glas met bubbels laat u volop genieten van de heerlijkste nagerechten en de mooiste momenten.

wijn bij kerst groot

Bestel eenvoudig online!

Zoals u nu weet kunt u uw kerstdiner gerechten compleet maken met een goed glas wijn. U laat uzelf en uw gasten maximaal genieten van het kerstdiner met een goede wijn-spijs combinatie. Om het gemakkelijk te maken, combineert u wijnen en gerechten die vergelijkbaar zijn qua smaak en textuur. Bij lichte voorgerechten is een droge of fruitige witte wijn heerlijk. Het hoofdgerecht is zwaarder en intenser, hier sluit een volle en krachtige rode wijnen goed bij aan. Tot slot sluit u het nagerecht feestelijk af met een prachtige mousserende wijn. Wilt u echt uitpakken met het kerstdiner? Kies dan voor een Magnum wijn. Dit zijn wijnflessen met een inhoud van 1,5 liter. Hiermee laat u uw gasten verbluffen bij binnenkomst en kunt u ruim 15 glazen serveren. Wacht niet langer en bestel vandaag nog de heerlijkste en meest bijzondere wijnen van Wijnspecialist voor uw kerstdiner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *