fbpx

’s Werelds grootste wijnlanden

Wijn is de populairste alcoholische drank ter wereld. Het is dan ook één van de oudste soorten drank die er bestaat. Wijn heeft een rijke geschiedenis waarin oorlogen, volksverhuizingen, godsdiensten en filosofieën belangrijke rollen hebben gespeeld. Vergist druivensap brak tijdens de Romeinse tijd door in het Kaukasus gebied en is sindsdien de gehele wereld over getrokken. Dit heeft natuurlijk veel invloed gehad op welke landen wereldleiders zijn op het gebied van wijnproductie. Bent u benieuwd naar welke landen dit zijn? Dat leest u in dit blog!

De landen met de meeste wijnproductie

Wijnproductie vindt plaats over de gehele wereld, maar is het meest effectief in de gematigde klimaten. Toch weerhoudt dit veel mensen er niet van om het ook in andere klimaten te proberen. In Zweden en Noorwegen zijn bijvoorbeeld enkele wijngaarden te vinden. Wist u dat zelfs in de Afrikaanse woestijnen meerdere kleine wijnbrouwerijen zijn? Ondanks de vastberadenheid van deze boeren staat Afrika niet in de volgende ranglijst van ’s werelds grootste wijnlanden.

Op nummer 1 staat Italië met bijna 55 miljoen hectoliter geproduceerde wijn per jaar. Bijna een derde van de Europese wijnen komt uit Italië. Het klimaat van het land is erg geschikt voor wijnbouw, waardoor overal in het land wijn wordt geproduceerd. De Italiaanse wijnen van Wijnspecialist zijn dan ook afkomstig uit maar liefst 29 verschillende regio’s.

Frankrijk staat met hun wijnproductie van 48,6 miljoen hectoliter op nummer 2. Wat betreft de wijnconsumptie staat dit land ook op de tweede plaats, onder de Verenigde Staten. Wat betreft de omzet van de wijnexport staat Frankrijk echter bovenaan. De Fransen verdienen dus gemiddeld meer geld aan hun wijnen dan andere landen. Dat is ook niet gek als u de uitstekende kwaliteit ziet van de Franse wijnen van Wijnspecialist.

Op de derde plaats staat Spanje. Ondanks deze derde plek hebben de Spanjaarden twee gouden medailles te pakken. Namelijk die voor de wijnexport en voor meeste wijngaarden ter wereld. China staat wat betreft de export en aantal wijngaarden op de tweede plaats. Dat is niet gek aangezien het land zo enorm groot is.

De Verenigde Staten komt op nummer 4 met een wijnproductie van 23,9 miljoen hectoliter per jaar. Het land staat op nummer 1 als het gaat om wijnconsumptie. Dit wordt als volgt berekend: de landelijke productie + de import – de export. De Amerikanen beweren dat veel wijn bederft of tijdens de productie verloren gaat waardoor ze op nummer 1 staan…

Tot slot staat Australië op de vijfde plek met 14,5 miljoen hectoliter. Het is een land met een warm klimaat waardoor wijnbouw lastig kan zijn. Door de invloeden van de oceaan is de zuidelijke kust echter zeer geschikt voor wijnbouw. Hier komen ook een aantal beroemde wijnen vandaan, zoals 19 crimes en Penfolds.

De beste wijnlanden bij Wijnspecialist.nl

Bent u benieuwd naar de wijnen van de beste wijnlanden? Dan bent u bij Wijnspecialist.nl aan het juiste adres! Het ruime assortiment rode en witte wijnen van Wijnspecialist.nl is afkomstig uit maar liefst 20 verschillende landen, waaronder de bovenstaande wijnlanden. U kunt deze wijnen eenvoudig en tegen een lage prijs bestellen in onze webshop en als u vandaag besteld, wordt uw bestelling binnen 24 uur verzonden. Bent u nieuwsgierig geworden naar wat de bovenstaande wijnlanden voor u in petto hebben? Kijk dan snel rond in het ruime assortiment en kies de wijn die bij u past!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *