fbpx

Rode wijn drinken: koud of op kamertemperatuur?

Voor veel mensen is dit een bekende vraag. Kun je rode wijn koud drinken of drink je rode wijn op kamertemperatuur? Van oudsher geldt er voor veel wijnliefhebbers nog de regel, dat rode wijn op kamertemperatuur wordt gedronken. Echter komt deze regel uit de tijd dat het gemiddeld een stuk kouder was in de woonkamer. De meeste huizen hadden toen namelijk geen centrale verwarming en was het circa 18 graden in de woonkamer. Tegenwoordig ligt de gemiddelde kamertemperatuur een stuk hoger, namelijk rond de 22 graden. Het kan daarom geen kwaad om de rode wijn even in de koelkast te leggen voordat je deze gaat serveren. Door de wijn kort in de koelkast te leggen komt de wijn op een goede temperatuur en kun je de rode wijn lekker gekoeld drinken. Wil je weten hoelang je de rode wijn dan moet koelen? Lees dan snel verder!

Welke rode wijn kun je koud drinken?

Met een rode wijn koud drinken, wordt eigenlijk bedoeld dat je een rode wijn voordat je deze gaat serveren even kort in de koelkast legt. Je drinkt de rode wijn dan niet echt koud, maar meer gekoeld. De rode wijn is dan op dé ideale temperatuur om te drinken. Een lichte, frisse of fruitige rode wijn met soepele tannine kun je koelen. Een stevig en volle rode wijn met meer tannine krijgt juist een wat bittere smaak als je deze lang laat koelen, deze wijnen lang koelen is dan ook af te raden.

Zoals al eerder aangegeven, kan een rode wijn voor het serveren prima even in de koelkast liggen. Maar welke rode wijn kun je nu het beste gekoeld drinken? Hiervoor moet je kijken naar het soort rode wijn dat je wilt gaat drinken. Kies je voor een fruitige rode wijn, dan moet je rekening houden met een ideale serveertemperatuur tussen de 14 en 16 graden. Om deze temperatuur te bereiken moet je de rode wijn ongeveer een half uur tot een uur voor het serveren in de koelkast leggen. Kies je voor een stevige en volle rode wijn? Deze rode wijn heeft een serveertemperatuur van ongeveer 18 graden. Om die temperatuur te bereiken leg je de fles rode wijn ongeveer een kwartier in de koelkast. Als je deze tijden aanhoudt kun je de rode wijn lekker gekoeld drinken. Sommige wijnen kun je beter te koud dan te warm serveren, dus een paar minuutjes langer koelen is over het algemeen niet erg.

Ruim assortiment eenvoudig online te bestellen

Bij Wijnspecialist.nl hebben we een ruim assortiment rode wijnen. Je weet nu dat een fles rode wijn in de koelkast kan liggen voordat je deze gaat serveren. Daar heeft het vaak juist profijt van, afhankelijk van het soort rode wijn natuurlijk. Naast diverse rode wijnen bieden wij ook witte wijnen, rosé wijnen en mousserende wijnen aan. In ons assortiment vind je daarnaast ook verschillende alcoholvrije wijnen, biologische wijnen en dessertwijnen. Bij Wijnspecialist.nl is er voldoende keus met een goede prijs en kwaliteitsverhouding. Alle wijnen kun je eenvoudig online bestellen. De bestellingen worden dan over het algemeen binnen één of twee werkdagen geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *