fbpx

Lekkerste wijn bij gerechten met ei voor Pasen

Met Pasen worden er veel eieren gegeten, dat is één ding wat duidelijk is. Maar toch wordt er niet snel wijn bij eieren gedronken. Erg zonde, vinden wij. Want er zijn genoeg lekkere wijnen die passen bij gerechten met ei. Het is alleen vrij lastig om een goede matchende wijn te vinden bij ei. Ei is namelijk niet zuur, waardoor de meeste wijnen vaak erg zuur overkomen. Toch zijn er een aantal wijnen die perfect aansluiten op de smaak van ei. Naast de normale eieren die je eet met Pasen, worden er ook tientallen chocolade paaseitjes genuttigd. Maak gebruik van de situatie, want ook daar past een goede wijn bij!

Maak gebruik van het witte goud!

Pasen valt laat dit jaar dus het aspergeseizoen is al van start gegaan. Asperges zijn heerlijk met ham en ei, waardoor asperges een ideaal ingrediënt zijn voor een lekkere paasmaal. Een paasmaal waarbij een wijn als de Pinot Blanc geweldig op aan sluit. De Pinot Blanc van wijnhuis Bestheim uit Frankrijk is een zeer geschikte aspergewijn. Over het algemeen is een Pinot Blanc een geschikte wijn bij gerechten met ei. De Pinot Blanc is erg soepel en heeft een lage zuurgraad. Door deze smaak gaat de Pinot Blanc mooi samen met het romige karakter van het eigeel. Andere witte wijnen die droog en zacht van smaak zijn, zijn het meest geschikt als aspergewijnen. Wanneer je liever groene asperges eet, kan een zachte rode wijn met weinig tannines ook goed gedronken worden. Kies dan voor rode wijnen gemaakt van de druifsoorten Merlot of Pinot Noir. Maar wees opgelet, vaak zijn rode wijnen van meerdere druivensoorten gemaakt. Probeer dan druivensoorten als Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah en Tempranillo te vermijden. Deze druivensoorten bevatten namelijk veel tannines.

Chocolade eitjes met wijn combineren

Paaseitjes zijn er natuurlijk in verschillende soorten chocolade. Puur, melk en wit zijn de meest voorkomende soorten. Tegenwoordig zijn er vele smaken meer, maar de “ouderwetse” eitjes blijven in ons opzicht toch gewoon het lekkerst. Er zijn veel wijnen die perfect aansluiten op de smaak van chocolade. Wanneer je een fan bent van pure chocolade is een rode wijn een ‘match made in heaven’. Wel is harmonie in deze smaken erg belangrijk. Zowel rode wijn als pure chocolade zijn rijk aan aroma’s en het is belangrijk dat je geen van beide laat overheersen. Een rode bordeaux wijn is heerlijk bij pure chocolade eitjes. Wanneer je toch meer een liefhebber bent van melk of witte chocolade paaseitjes, dan is ook daar een passende wijn bij te vinden. Deze eitjes zijn zoet, zacht en lekker smeuïg. Wij raden aan om een zoete chocolade daarom te combineren met een droge witte wijn om de smaak evenwichtig te houden.

Heerlijke Pasen gegarandeerd

Pasen, twee dagen waarin je tussendoor veel mag snoepen van chocolade eitjes en waar je heerlijk kunt genieten van de eerste asperges van het seizoen. De lekkerste wijnen voor Pasen vind je op Wijnspecialist.nl. Wat zet jij op tafel met Pasen? Laat je paaswijn tip achter in de reacties, wij zijn erg benieuwd en staan altijd open voor heerlijke wijntips!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.