fbpx

Italiaanse rosé wijnen populairder dan ooit!

Als er wordt gesproken over rosé wijnen, wordt er vaak al snel gedacht aan de heerlijke rosé wijnen uit Frankrijk. Al komen er tegenwoordig steeds meer smaakvolle en verfijnde rosé wijnen uit Italië. Wijnland Italië kent vele verschillende klimaten, waardoor er dan ook vele verschillende druiven kunnen worden geplant. De rosé wijnen afkomstig uit Italië zijn bezig aan een ware opmars en veroveren steeds meer de markt! In deze blog nemen wij u mee in de wereld van de Italiaanse rosé wijnen.

Fantastische Italiaanse smaaksensaties

Italië is een zeer bijzonder wijnland. Door de vele verschillende klimaten die het land kent, kunnen er vele verschillende druiven worden aangeplant. Niet voor niets is Italië één van de grootste wijnproducenten ter wereld. Italië kent meerdere belangrijke wijnstreken, waaronder Toscane, Veneto, Puglia en de Abruzzen. Deze vier wijnstreken staan het meest bekend om de productie van rosé wijnen. Toscane is gelegen in het midden van Italië en heeft een heel gunstig klimaat en een zeer geschikte bodemstructuur. Hier groeit onder andere de Sangiovese druif, waar heerlijke Italiaanse rosé wijnen van worden gemaakt.

Veneto is gelegen in het noordoosten van Italië en ook vanuit deze wijnstreek komen de meest heerlijke rosé wijnen. Deze streek wordt gezien als één van de meest productiefste wijnstreken van Italië. Ook hier is het klimaat erg gunstig. De Alpen houden het slechte weer tegen en de Middellandse Zee zorgt voor milde warme lucht. Zo is de Biscardo Rosapasso afkomstig uit Veneto. Deze kwaliteitsvolle rosé is afkomstig van het alom bekende wijnhuis Biscardo en is een echte hit voor aankomend zomer. Deze rosé is mooi lichtroze van kleur en heerlijk zacht en verfijnd van smaak. Een andere heerlijke rosé afkomstig uit deze streek is de Pasqua 11 Minutes Rosato. Deze fantastische blend scoort maar liefst een 4.1 op Vivino.

De wijnstreek Puglia ligt in de hak van de bekende Italiaanse laars. Deze streek is maar liefst 350 kilometer lang en enorm vruchtbaar. Samen met Veneto wordt Puglia gezien als de grootste wijnproducenten van Italië. Puglia is voornamelijk bekend door de Primitivo en Negroamaro druif. De Tramari Rosé di Primitivo is afkomstig van het wijnhuis San Marzano. Deze rosé wordt gemaakt van de bekende Primitivo druif en is zeer geschikt voor komend zomer. Heel licht van kleur, maar met een zeer smaakvol karakter. De Zensa Rosato Puglia IGP is dan juist weer een blend van de Primitivo en Negroamaro druif. Dit maakt het dat deze rosé wat frisser is.

Een ruim assortiment Italiaanse rosé wijnen bij Wijnspecialist

Bent u op zoek naar een fantastische Italiaanse rosé wijn? Bij Wijnspecialist heeft u altijd genoeg keuze uit een ruim assortiment Italiaanse rosé wijnen. Zo kunt u elk moment weer genieten van een heerlijk glas rosé. U kunt deze per fles of per doos bestellen. Ook heeft u de mogelijkheid om zelf een doos samen te stellen of te kiezen voor ons Italiaanse rosé pakket dat wij alvast voor u hebben samengesteld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *