fbpx

Heerlijke zomerwijnen

Heerlijke wijnen voor de zwoele zomeravond

De zomer is bij uitstek geschikt voor een heerlijk wijntje op de zwoele zomeravond, bij de barbecue of op het terras. Voor de optimale verfrissing zijn frisse en droge wijnen vaak de beste keuze. Witte wijn, rode wijn of rosé, het kan allemaal in de zomer! Wijnspecialist heeft voor alle wijnliefhebbers een aantal wijnen op een rijtje gezet die perfect zijn voor de zomer!

 

Rode of witte wijn in de zomer?

In de zomer wordt meer witte wijn gedronken dan dat er rode wijn gedronken wordt. De meeste witte wijnen zijn namelijk een betere dorstlesser dan de rode wijnen. Frisse droge wijnen zijn favoriet voor de gemiddelde zomeravond-wijndrinker. Rode wijn wordt over het algemeen niet koud gedronken. In de zomer zou een rode wijn echter wel gekoeld kunnen worden. Zolang je de wijn 15 minuten voor het drinken uit de koelkast haalt, is er geen probleem. Een heerlijke frisse rode wijn is de Mayschoss Gründerwein uit Duitsland. De Spätburgunderdruif zorgt voor de frisheid in de wijn, waardoor deze erg geschikt is voor de zomer! De topfavoriet van Wijnspecialist.nl op het gebied van witte wijn is de Stoneleigh pinot grigio. Deze Nieuw-Zeelandse wijn heeft door de lange koele nachten en de geringe neerslag in dat land een heerlijk frisse smaak. Drink de wijn koud voor de optimale smaakervaring!

 

Een rosé wijn is zeker een goede keus

De Spaanse witte wijn Marques de Riscal Rueda is eveneens een frisse witte wijn, maar heeft een heerlijke fruitige nasmaak. De verdejo druif geeft deze witte wijn de frisheid die het nodig heeft om een heerlijk avondje te kunnen wijnen. Als we het over avondjes wijnen hebben, mag een goede rosé eigenlijk niet ontbreken. De droge AIX Rosé is al jarenlang de Franse topper in de zomer! Een mix van bessenfruit, pruimen en karamel voert de boventoon in deze heerlijke zomerse wijn. Goed voor een avond rustig op de bank, maar ook erg lekker voor bij het eten van een zomerse salade. Een andere zomerse topwijn is de Khipu Rosé. Lichtzoet, elegant en nodigt uit naar een tweede glas. Erg lekker voor op het terras of bij de barbecue. Met deze wijnen zit je in zomer altijd goed.

 

Het scherp geprijsde assortiment zomerse wijnen vind je in onze webshop. Bestel eenvoudig online de beste zomerse wijn op wijnspecialist.nl!

Waardering 4.75 op 5 gebaseerd op 4 klantbeoordelingen
(4 beoordelingen)

12,45 per fles

Waardering 4.00 op 5 gebaseerd op 1 klantbeoordeling
(1 beoordeling)

14,45 per fles

Aanbieding!
Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 18 klantbeoordelingen
(18 beoordelingen)

17,94 per fles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *