fbpx

Haal de vakantie in huis!

Haal de vakantie in huis met heerlijke lokale gerechten en wijnen!

Hoe zit het met jouw plannen deze zomer? Grote kans dat je een toffe vakantie hebt geboekt die door Corona niet door kan gaan. Misschien heb je jouw vakantie kunnen verzetten of misschien moeten annuleren. Bij Wijnspecialist proberen we er het beste van te maken en je het reisgevoel op een andere manier te bezorgen. Bij het creëren van een ultiem vakantiegevoel mag lekker eten en drinken uiteraard niet ontbreken. Maak een heerlijke maaltijd van de vakantiebestemming waar je eigenlijk dit jaar naar toe zou gaan en serveer er een heerlijk wijn bij. Zo ben je toch nog een beetje op vakantie en is een verre reis zo helemaal niet meer nodig, we gaan gewoon op ‘staycation’!

Spanje

Spanje en tapas zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. In de Spaanse keuken worden tapas gebruikt als aperitiefhapjes naast een heerlijk wijntje. Eigenlijk is het gewoon uitgebreid borrelen, maar dan met Spaanse hapjes. Die variëren van plakjes seranoham, kaas, olijven, en amandelen tot gewokte schelpen, pikante gamba’s, gebakken chorizo en nog veel en veel meer! In Andalusië drinken ze er een fino sherry bij, in Rueda een witte Rueda, en in Rioja een Rioja Crianza. Alles kan als de wijn maar geurig is en niet al te uitgesproken smaakt.

Italië

De Italiaanse keuken is wereldwijd één van de meest geïmiteerde keukens. Overal kun je pizza eten en in vele huishoudens staat er toch vaak minstens één keer per week pasta op tafel. In Italië kookt men voornamelijk met verse ingrediënten als kazen en tomaten. Wij zijn toch echt wel fan van een heerlijk pasta. En daar hoort natuurlijk een heerlijke wijn bij. Wat dacht je van een heerlijke Italiaanse Ziobaffa, Pinot Grigio. De smaak is fris en rijk van aroma’s met appel en peer én met hinten van citrus. Heerlijk bij pastagerechten, maar ook bij visgerechten of een plateau van zachte kazen.

Frankrijk

Leven als god in Frankrijk en de koningin onder de Franse ‘gerechten’ in huis halen? Ga dan voor een heerlijke Franse kaasplank. Rode wijn en Franse kaas blijven voor velen een klassieker, terwijl er juist veel witte wijnen die ook goed bij kaas passen. Geniet je van brie of camembert? Schenk dan een soepele rode of witte wijn zoals merlot of chardonnay. Franse geitenkaas smaakt ook tres bien op de borrelplank. De natuurlijke hoge zuurgraad van geitenkaas past beter bij witte dan bij rode wijn. Rode wijn zorgt er namelijk voor dat de zuurgraad van de kaas te dominant gaat worden. Schenk een Sauvignon Blanc zoals bijvoorbeeld de Marquis de Goulaine en je zit altijd goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *