fbpx

Geur van wijn: verschillende soorten geuren

Er zijn oneindig veel wijngeuren in de wereld. Uiteindelijk is de geur van wijn ook voor een klein deel een persoonlijke mening. Want wat jij ruikt is een persoonlijke mening, daar kunnen anderen geen invloed op hebben. Vind je het lastig om te bepalen wat je nu precies ruikt? Dat maakt niet uit, hieronder geven wij een aantal geuren van wijn die vaak voorkomen in de wereld. Bij een geur van wijn kun je onder andere denken aan:

  • Kruidig: je zult dan geuren ruiken zoals peper.
  • Fruitig: hierbij kun je denken aan wijngeuren als bessen, kersen of bosvruchten bij rode wijnen. Citrus komt bijvoorbeeld vaak voor bij witte wijn.
  • Gerijpt op een houten vat: je ruikt dan vanille, toast, chocolade of koffie

Er zijn natuurlijk nog veel meer wijngeuren, maar deze hierboven zijn een van de meest voorkomende geuren van wijn. Het blijft iets persoonlijks en vaak gaat het ook samen met persoonlijke associaties.

Wijn geuren herkennen

Hoe kun je nu wijn geuren herkennen? Dat gaat uiteindelijk om heel veel oefenen. Wijn geuren herkennen leer je niet in een paar uur, dagen of weken. Hier gaat een hele tijd overheen en is gewoon heel veel doen. Wil jij graag wijn geuren kunnen herkennen? Dan zal je dus bij elke wijn die je gaat drinken eerst eens goed moeten ruiken en kijken of je de geur van wijn kan bepalen. Op deze manier kun je veel oefenen en zal je steeds beter wijn geuren kunnen herkennen. Daarnaast betekent het niet dat wanneer je iets ruikt dit ook daadwerkelijk in de wijn verwerkt zit. De geur van wijn is vaak een chemische verbinding van de druif zelf of die ontstaat tijdens het maken van de wijn.

Als je het herkennen van wijngeuren wilt gaan oefenen dan is het wellicht verstandig om, naast het veel proeven van wijn, ook bewuster te gaan ruiken. Ruik bijvoorbeeld goed tijdens het koken van eten, het drinken van een sapje, of het eten van groeten en fruit. Hierdoor kun je geuren eerst op zichzelf herkennen en dat komt weer van pas bij het herkennen van wijngeuren. Want in de geur van wijn zitten vaak meerdere geuren gecombineerd en dat maakt het lastiger om al die geuren in één keer te leren herkennen.

Eenvoudig en voordelig wijn bestellen bij Wijnspecialist.nl

Ga jij veel oefenen om wijn geuren te herkennen? Dan heb je daarvoor natuurlijk wijn nodig. Bij Wijnspecialist.nl is er een groot assortiment van verschillende wijnsoorten met ieder een eigen geur. Daarnaast hebben de meeste wijnen een scherpe prijs. Je kunt er ook voor kiezen om een wijnpakket te bestellen zodat je direct meerdere verschillende wijnen in huis hebt en hiervan de wijngeuren probeert te herkennen. Volop mogelijkheden dus! Kijk rustig rond en bestel de wijn eenvoudig online. Kom je er niet uit? Neem dan contact op en onze wijnexperts helpen je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *