fbpx

Je eigen high wine organiseren vanuit huis!

Je eigen high wine organiseren vanuit huis!

Je kent het wel; het is weer weekend en je staat voor een keuze. Na een zware werkweek plof jij het liefst op de bank in je huispak met een goed glas wijn. Maar een vriend(in) van je nodigt je uit voor een high wine in de stad. Deze vriend(in) heb je al een tijd niet gezien en je zou eigenlijk ook graag weer eens bijpraten. Het liefst zou jij een high wine doen vanuit huis, in je huispak. Met deze tips organiseer jij een heerlijke high wine, gewoon bij jou thuis!

Gerechtjes en wijnen kiezen voor je high wine

Een belangrijke vraag bij het organiseren van een high wine is: welke hapjes zet je op tafel? De meeste high wines bestaan uit drie of vier rondes met hapjes en wijn. Om te voorkomen dat je gasten na de eerste ronde vol zitten, is het verstandig om kleine hapjes te kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stokbrood met sausjes/smeersels, bruschetta, bitterballen, nacho’s of een mini quiche. Natuurlijk zijn er veel meer voorbeelden van kleine hapjes, dus gebruik vooral je fantasie!

De volgende vraag is minstens net zo belangrijk voor jouw eigen high wine: welke wijnen ga je schenken? Het leuke aan een high wine is het proeven van verschillende wijnen. Een leuke manier om deze af te wisselen, is om per ronde een andere soort wijn (wit, rood en rosé) te kiezen. Als je écht fanatiek bent, kan je zelfs je wijnen afstemmen op de gerechtjes! De smaak van bepaalde wijnen kan er namelijk voor zorgen dat de smaak van een gerechtje nog meer naar boven komt.

Hoe zorg je voor wat extra gezelligheid?

Heb je inmiddels een keuze gemaakt over welke gerechtjes en wijn je gaat serveren? Mooi! Je eigen high wine begint er al echt op te lijken! Maar er blijft nog één belangrijke vraag over: hoe zorg je nou voor wat extra gezelligheid? Met deze tips zorg jij voor de perfecte setting:

• Is het mooi weer? Hou je high wine lekker buiten in de zon!
• Dek je tafel met een mooi kleed.
• Gebruik je mooiste servies.
• Serveer je hapjes op een mooie schaal of etagere.
• Zoek een leuke Spotify-playlist met lekkere (lounge)muziek op!
• Zorg voor gezellige verlichting; steek bijvoorbeeld een kaarsje aan!

Extra tips voor een geslaagde avond
Nu je de gerechtjes en wijnen hebt gekozen, kan jouw eigen high wine bijna beginnen! Met deze tips maak jij er een nóg groter succes van:

• Kies voor een thema-avond. Een makkelijk thema is per land; ga bijvoorbeeld voor hapjes en wijn uit Spanje, Italië of Frankrijk.
• Zoek zelf wat informatie op over de wijnen. Op deze manier verbaas jij je gasten met leuke weetjes!
• Serveer je wijn niet in te grote glazen. Zo zorg je er voor dat je gasten scherp blijven en optimaal kunnen genieten van de high wine!
• Zet een kannetje water op tafel, voor bij de wijn.
• Wissel je zelfgemaakte gerechtjes af met kant-en-klare hapjes zoals toastjes, worst en kaas of olijven.
• Geen tijd of zin om uren met hapjes bezig te zijn? Vraag je gezelschap of zij ook wat mee willen nemen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.