fbpx

De lekkerste wijn bij pastagerechten

Het combineren van de juiste wijn bij pasta kan erg lastig zijn. De mogelijkheden van het aantal combinaties van wijn bij pasta is oneindig, maar je wilt uiteraard dat het wel lekker smaakt. De smaak van de wijn mag die van de pasta namelijk niet overtreffen en andersom ook niet. De smaken van de wijn en pasta moeten in balans zijn. Om te zorgen dat er lekkere combinaties gemaakt kunnen worden van wijn en pasta geven wij van Wijnspecialist.nl in dit blog een aantal tips voor unieke combinaties. Het uitproberen van verschillende combinaties kan zeker geen kwaad aangezien smaken per persoon kunnen verschillen.

Perfecte combinaties: welke wijn bij welke pasta?

Het vinden van de combinatie tussen wijn en pasta gaat niet zozeer om de pasta, maar om de pastasaus die gebruikt wordt. Hieronder worden er enkele pastasauzen uitgelicht met de perfecte wijn combinatie.

Pastagerechten met tomatensaus

Tomatensaus is een van de meeste gebruikte pastasauzen. Een voorbeeld hiervan is de pasta bolognese. Door de tomaten heeft deze pasta een hogere zuurgraad, hierdoor is het bij deze pasta lekker om een wijn te drinken die ook een hogere zuurgraad heeft. Bij pastagerechten met tomatensaus is een fruitige rode wijn of een frisse witte wijn erg lekker.

Een rode wijn bij een pasta met tomatensaus? Wij adviseren dan een Candido Devinis of een lekkere Chianti. Liever een witte wijn bij deze pasta? Dan adviseren wij de Verdicchio dei Castello of een Pinot Grigio.

Pastagerechten met frisse pesto

Pasta pesto is een gemakkelijk gerecht wat zo op tafel staat, maar het kiezen van de juiste wijn kan lastig zijn. Welke wijn past het best bij een pasta pesto? Een pasta pesto heeft, over het algemeen, een frisse smaak en daar past een lekkere frisse witte wijn dan goed bij.

Wijnen van de druivensoort Sauvignon Blanc of Pinot Grigio zijn wijnen die goed bij deze pasta passen. Een frisse witte wijn als Klein Avontuur Wit of een Grüner Veltliner is goed te combineren met deze pasta.

Pastagerechten met romige kaassauzen

Bij een pasta met kaassaus kun je denken aan een pasta Carbonara. Deze pastagerechten hebben vaak een vol karakter door de kaas die er in zit. Bij deze pasta drink je daarom een volle witte wijn of een soepele rode wijn.

De Astica Chardonnay is een lekkere witte wijn en past goed bij deze pasta. Daarnaast kun je ook kiezen voor een Trebbiano. Liever een rode wijn bij deze pasta? Dan adviseren wij een Pinot Noir of een frisse Sangiovese.

Pasta met vis of zeevruchten

Een pasta met vis of zeevruchten, zoals een pasta Vongole, is lekker met een witte wijn. Een rode wijn gaat over het algemeen niet goed samen met de vis door het hoge tannine gehalte in wijn. De tannine zorgt dan voor een onprettige smaak in combinatie met de vis. Wanneer er tomaat in het gerecht zit, dan kun je beter voor een lekkere rosé gaan.

Ga je voor een witte wijn bij deze pasta? Dan zijn de Verdicchio dei Castello di jesi of een Grenache Blanc echte aanraders bij dit gerecht. Toch liever een rode wijn bij de pasta? Ga dan voor een soepele rode wijn met weinig tannine. Een voorbeeld van een rode wijn met weinig tannine is de Pinot Noir.

Bestel je wijn eenvoudig en snel online!

Met een goed bord vol pasta zit je al lekker in de Italiaanse sferen en daarbij een goede en passende wijn maakt de maaltijd helemaal af. De wijnen die hierboven zijn genoemd zijn eenvoudig online te bestellen via Wijnspecialist.nl. De combinatie van een lekkere wijn en pasta gaan zorgen voor een onvergetelijke maaltijd. Geniet ervan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.