Bruisende bubbels voor een spetterend Oud & Nieuw!

Wilt u een Oud & Nieuw om nooit te vergeten en feestelijk het jaar afsluiten? Dat doet u met een fles bruisende bubbels. Het jaar 2020 is voorbijgevlogen en we hebben te maken gehad met vele tegenslagen en veranderingen.  Toch moeten we niet de hoogtepunten en het mooie vergeten wat dit jaar heeft gebracht. Heeft u een kind gekregen? Bent u vaker te zien in de sportschool? Of heb jij een diploma behaald? Iedereen verdient een moment om te proosten op het bijzondere afgelopen jaar én op het veelbelovende aankomende jaar. Proosten doet u samen met uw vrienden en familie onder het genot van een heerlijk glas bruisende bubbels. Wat de beste bubbels zijn voor een spetterend Oud & Nieuw? Wijnspecialist geeft antwoord op uw vraag. Speciaal voor u hebben wij een selectie gemaakt van feestelijke en favoriete bubbels.

Welke bubbels haalt u in huis?

De bubbels die u drinkt, is een mousserende wijn. Mousserende wijn is onder te verdelen in de soorten Champagne, Cava en Prosecco. Wilt u weten wat het verschil is tussen deze bubbels? Champagne is van Franse afkomst, Cava van Spaanse en Prosecco van Italiaanse. Wat de beste bubbels zijn voor een spetterend Oud & Nieuw, dat zijn Franse Champagnes. Een Champagne is de meest geliefde mousserende wijn onder velen dankzij haar kwaliteitsvolle productieproces én complexe, frisse en verfijnde smaak. Veel Champagnes zijn Gran Cru wijnen, ze beschikken over een classificatie van topkwaliteit. Tussen de Champagnes wordt er een onderscheid gemaakt in smaak met de volgende benamingen:

  • Extra brut – De droogste Champagne is een ‘extra brut’. Het suikergehalte ligt hier tussen de 0 en 6 gram per liter.
  • Brut – Dit is de bekendste Champagne variant, ruim 85% van alle champagnes is een ‘brut’. Brut Champagne is droog van smaak en heeft 6 tot 15 gram suiker per liter.
  • Sec – Een Sec Champagne is droog met een iets zoete smaak. Deze Champagne bevat 17 tot 35 gram suiker per liter.
  • Demi-sec – Ook deze Champagne is erg geliefd. Demi-sec Champagne betekent letterlijk ‘half-droog’. Een Demi-sec Champagne is zoet van smaak en heeft 33 tot 50 gram suiker per liter.
  • Doux – De zoetste Champagne is een ‘doux’. Het suikergehalte is hier meer dan 50 gram per liter. Veel mensen vinden dit te zoet, waardoor de bubbels tegenwoordig bijna nergens meer verkrijgbaar zijn.

U weet nu dat u het best een Franse Champagne in huis kan halen voor een spetterend Oud & Nieuw. De verschillen tussen Champagnes zijn duidelijk, maar van welk wijnhuis kunt u het best een Champagne halen? De beste bruisende bubbels drinkt u van een hoogstaande wijnhuis. Topkwaliteit mousserende wijnen zijn afkomstig uit de streek Champagne. Wijnhuizen die al eeuwenoud zijn en de meest unieke champagnes produceren, zijn: Moët & Chandon, Cattier, Perrier Jouët, Deutz, Veuve Clicquot, G.H. von Mumm, Piper Heidsieck, Dom Perignon, Pommery, Armand de Brignac en Ruinart. Wilt u een spetterend Oud & Nieuw? Kies voor bubbels uit één van deze wijnhuizen!

bruisende bubbels voor een spetterend oud en nieuw groot 2

Ruim assortiment mousserende wijnen

Feestelijk en memorabel het jaar afsluiten? Dat doet u met een Franse mousserende wijn afkomstig uit de regio Champagne. Ontdek het complexe, frisse en verfijnde karakter én proef de kwaliteit van de bubbels. Wilt u iets anders proberen óf bent u een echte Cava of Prosecco liefhebber? Dan bent u ook bij Wijnspecialist aan het juiste adres. Bij ons vindt u een ruim aanbod mousserende wijnen van verschillende smaken, types, kleuren, kwaliteit en producenten. Gegarandeerd zitten er heerlijke bubbels bij die bij u passen. Wilt u echt groots uitpakken? Kies dan voor een Magnum mousserende wijn. Een Magnum heeft een inhoud van 1,5 liter, waardoor u genoeg heeft voor al uw vrienden en familie. Op zoek naar bruisende bubbels voor een spetterend Oud & Nieuw? Die vindt u bij Wijnspecialist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *