fbpx

Blush rosé, de trend van deze zomer!

Het zomerseizoen staat weer voor de deur en daar horen natuurlijk heerlijke rosé wijnen bij. Een nieuwe trend op het gebied van rosé wijn is de blush rosé. Een smaakvolle rosé die heel mooi lichtroze van kleur is. Het lijkt net of deze rosé een lichte blush heeft. Maar wat is een blush rosé eigenlijk en wat is het verschil met een gewone rosé?

Een smaakvolle rosé met een blozende kleur (blush)

De trend van deze zomer is de blush rosé. Een blush rosé betekend eigenlijk niets anders dan een blozende rosé. Het grote verschil met een normale rosé, is dat deze rosé is een stuk lichter van kleur is. Qua smaak kunnen beide rosé wijnen zowel droog als zoet zijn. Rosé wijnen worden gemaakt van rode druiven, waarvan de schillen kort mee gisten. In de schillen bevinden zich namelijk de kleurstoffen, die de rosé wijn haar kleur geeft. De keuze van de druif en hoe langer de schillen mee gisten, beïnvloeden de kleur van de rosé. Bij een normale rosé gisten de schillen ongeveer drie dagen mee, maar bij een blush rosé gisten de schillen maar enkele uren mee. Hierdoor ontstaat er de kenmerkende lichte kleur.

Voor een blush rosé wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van de Zinfandel, Grenache en Cinsualt druif. Tegenwoordig wordt een blush rosé ook gemaakt van de Pinot Grigio druif. Dit is eigenlijk een witte druif, maar zodra deze druif goed rijp is krijgt de schil een roze tint. Doordat deze schillen mee gisten ontstaat er ook een wijn met een blush. Ook de rosé wijnen uit de Provence worden vaak gezien als een blush rosé, doordat deze ook enorm licht van kleur zijn. De blush rosé is oorspronkelijk afkomstig uit Californië, maar tegenwoordig worden er ook de meest heerlijke blush rosé wijn geproduceerd in Frankrijk en Italië. De smaak van de blush rosé is enorm fruitig en zeer verfrissend. Perfect om zo te drinken tijdens een gezellige middag aan het water, op één van de lange zomeravonden, of geniet er juist van samen met vrienden. Ook gaat de blush rosé erg goed samen met mediterraanse of barbecue gerechten.

Heeft u er al zin een blush rosé gekregen?

Een blush rosé kan bij vele verschillende gelegenheden gedronken worden en is ook nog eens dé trend van dit moment. Online bieden wij u een ruim assortiment rosé wijnen aan, waaronder ook een aantal zeer verassende blush rosé wijnen. Kies bijvoorbeeld voor de Cielo Pinot Grigio Rose Blush die naast haar elegante en verfrissende smaak ook nog eens fantastisch geprijsd is. Ga genieten van deze verfijnde en smaakvolle rosé wijnen en bestel deze gemakkelijk online bij Wijnspecialist.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.