fbpx

Biologische wijnen

Gezonder en beter van kwaliteit

Mensen vragen zich wel eens af wat het verschil is tussen ‘gewone’ wijnen en biologische wijnen. Om het antwoord op deze vraag te vinden, wordt er een kijkje genomen op de wijngaarden en in het productieproces. De wijngaarden van biologische druiventelers moeten voldoen aan een wettelijk kader waarin gesteld wordt dat het gebruik van bestrijdingsmiddelen en meststof zo min mogelijk is toegestaan. De druiven in de wijngaarden van biologische telers worden dus zo min mogelijk behandeld met bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte en ziektes. Dit zorgt voor een gezondere druif van betere kwaliteit dan de druiven van conventionele wijndruivengaarden. Tijdens het productieproces wordt de wijn van minder sulfiet voorzien. Sulfiet kan zorgen voor misselijkheid en hoofdpijn. De verminderde mate van sulfiet in biologische wijnen zorgt ervoor dat de wijn gezonder is voor de mens.

Biologische wijnen van Wijnspecialist

Wijnspecialist heeft een ruim assortiment biologische wijnen. Deze wijnen voldoen allemaal aan de wettelijke eisen. Dat betekent dat de biologische rode wijnen zoals Les Tannes Cabernet Merlot en Tanuta Olianas Perdixi minder dan 150 mg/l sulfiet bevatten. Voor biologische rosé wijnen en biologische witte wijnen ligt de grens iets hoger. De Mas Mellot Rosé en de biologische Bestheim Riesling bevatten minder dan 150 mg/l sulfiet. Al deze wijnen zijn dus op de officiële biologische manier geproduceerd en hebben daardoor een betere kwaliteit dan de conventionele wijnen. Aangezien er tijdens het productieproces geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt, vindt er geen water- en bodemvervuiling plaats. Op deze manier wordt er ook nog aan het milieu gedacht!

Biologische wijnen met keurmerk

Alle biologische wijnen van Wijnspecialist hebben het keurmerk biologisch. De EU houdt strikte controles voor dit keurmerk, waardoor je er ten alle tijden van uit kan gaan dat het daadwerkelijk om een biologisch product gaat. De biologische werkwijze zorgt voor een klein, maar positief effect op de kwaliteit van de wijn. Hierdoor worden biologische wijnen vaak beter beoordeeld dan wijnen zonder biologisch keurmerk. Om te kijken of de kwaliteit daadwerkelijk beter is, raden wij van Wijnspecialist.nl aan om de biologische wijnen een keer uit te proberen! Je kunt de wijnen eenvoudig online bestellen in de webshop van Wijnspecialist.nl. Bestel je op werkdagen voor 11.00 uur, dan ontvang je jouw bestelling de volgende werkdag al.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *