Victoria

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Grid  List

Van hoog naar laag sorteren

Wijnen uit Victoria (Australië)

Victoria is een Australische provincie met Melbourne als hoofdstad. Deze provincie is momenteel één van de belangrijkste wijnprovincies van het land. Positieve factoren voor de wijnbouw zijn de zuidelijke ligging van de provincie in de buurt van de oceaan. Het klimaat is warm, wijnbouwers zoeken daarom de koelste plek om de  wijn te verbouwen maar de wijnbouw bevindt zich wel in heel de regio. De meeste wijngaarden bevinden zich dicht bij zee. Victoria is meer dan vierhonderd wijnmakers rijk en biedt een compleet assortiment aan diverse soorten wijn. Zo’n 20 procent van de totale wijnproductie uit Australië is afkomstig uit Victoria.

Assortiment wijnen uit Victoria

In Victoria worden diverse soorten wijn gemaakt. Het noorden van deze wijnprovincie staat vooral bekend om de zoete wijnen. Deze wijnen worden vooral gemaakt op basis van edele rotting. De mousserende wijnen worden geproduceerd in het oostelijke deel van Victoria. Deze mousserende wijnen worden gemaakt volgens de traditionele methode net als in de Champagnestreek. Ten oosten van Melbourne ligt Yarra Valley wat tot een zeer goed wijngebied behoort. Een hooggelegen gebied is Pyrenees. Hier worden veelal elegante witte wijnen gemaakt die een uitstekende reputatie hebben. Naast witte en mousserende wijn kent Victoria ook gebieden waar heerlijke rode wijn wordt gemaakt.

Online bestellen

Op wijnspecialist.nl treft u heerlijke wijnen uit de wijnstreek Victoria. De wijnen die worden aangeboden zijn rood. Zo heeft men keuze uit de Genesis Syrah een wijn die komt van een biodynamisch beheerde wijngaard. Dit is de absolute top onder de Australische wijnen. Daarnaast is er de Cabernet Sauvignon Estate. Deze wijn met dieprode kleur heeft een verleidelijke geur en geweldige smaak. De wijnen vallen in de hogere prijsklasse. De wijnen zijn bij de wijnspecialist te bestellen per fles.

Loading...
Wacht a.u.b...